Stewardesse ringede til chefen med en idé - lørdag flyver sønderjysk flyselskab danskere til fodbold

En stewardesse hos det sønderjyske flyselskab foreslog onsdag direktøren at flyve danskere til fodbold i Amsterdam. To dage efter er to afgange udsolgt.

Der var ikke langt fra idé til virkelighed, da stewardesse ved Alsie Express Anja Larsson onsdag ringede til sin direktør med en idé.

Hendes far har en lille forening af danske roligans, og de var ved at lede efter en bus, som kunne køre dem til ottendedelsfinalen mellem Danmark og Wales i Amsterdam. 

Men hvorfor ikke sætte dem på et af det sønderjyske flyselskabs fly, tænkte Anja Larsson.

- Jeg tænkte "det kan ikke være rigtigt, at Alsie Express ikke tager turen derned". Så jeg ringer til Dennis og fortæller om idéen, siger Anja Larsson, der har været stewardesse hos Alsie Express i otte år.

I den anden ende af røret var direktør Dennis Rybasch heldigvis med på idéen.

- Jeg synes, det er fantastisk, at hun tænker, at vi da kan bruge flyet til at komme til Amsterdam. Vi har ikke prøvet, at en ansat kom og foreslog sådan noget. Men det her med spontant at skulle sætte noget op og flyve med kort varsel, det har vi prøvet før, siger Dennis Rybasch.

Der gik ikke længe, fra de to havde afsluttet samtalen, til de nødvendige tilladelser var på plads, og afgangen var sat til salg.

- Og så var der bare at sætte billetterne til salg, siger direktør i Alsie Express Dennis Rybasch.

Som sagt, så gjort.

Anja Larsson har været stewardesse hos Alsie Express i otte år. Her viser hun rundt i det fly, der lørdag flyver danske fodboldfans til Amsterdam.
Foto: Privatfoto

Onsdag blev den første afgang udsolgt blot en halv time efter, at billetterne var sat til salg. Efter flere henvendelser blev endnu en afgang sat til salg. Den blev allerede udsolgt fredag morgen. 

- Jeg tror også, at havde vi haft kapaciteten og haft lidt mere tid, så kunne vi også solgt en tredje afgang, lyder det fra Dennis Rybasch, der mener, at den store efterspørgsel på flybilletter fremhæver vigtigheden af at have en lokal lufthavn i Sønderborg:

- Det viser, at din lokale lufthavn har sin eksistensberettigelse, fordi folk gerne vil rejse ud - specielt når der er en direkte forbindelse. Når du kan køre ud til Sønderborg Lufthavn og stille din bil, og et kvarter senere sidder du i et fly.

Anja Larsson skal i øvrigt selv med på en af afgangene. Ikke som stewardesse, men som passager, fordi hun selv skal ind og se fodboldkampen.

- Jeg tror selvfølgelig, at Danmark vinder, og at kampen ender 2-1, lyder det fra den fodboldglade stewardesse.