TV der bevæger dig

Benny Engelbrecht ny skatteminister

Benny Engelbrecht bliver ny skatteminister. Det bekræfter han mandag aften i en SMS til TV SYD.

03:42

Foto: TV SYD

1 af 2

Erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S) overtager tirsdag posten som skatteminister efter Morten Østergaard.

Han har siden 13. november 2007 været medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, valgt i Sydjyllands Storkreds. Han er også medlem af bestyrelsen for Socialdemokraternes folketingsgruppe.

Han er netop fyldt 44 år - nemlig den 4.august. Amager er hans fødested - men siden 1991 har han slået sine folder i det sønderjyske. Først som medarbejder på lokalradioer og siden hos AOF, ligesom han har haft et virke som både ansat og selvstændig i musikbranchen. Han er gift med Charlotte Engelbrecht, der er S-medlem af byrådet i Sønderborg.

I Skatteministeriet bliver Engelbrecht den femte minister siden regeringsskiftet, og det har mandag givet anledning til kritik fra flere sider.

Hvor længe han kommer til at beklæde posten er selvsagt uvist, men det kan blive en kort fornøjelse, da der senest om et år skal udskrives valg.

Benny Engelbrecht har ikke på nuværende tidspunkt ønsket at kommentere sin nye post.

Han er kendt som en fast støtte til Helle Thorning-Schmidt og tilhører den såkaldte morgenmadsklub i partiet, hvorfra statsministeren henter stor opbakning.

Følg kommentarerne om Benny Engelbrecht på #dkpol her:

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Deltag i debatten på Facebook her: