TV der bevæger dig

Et år siden stormen Allan hærgede

Dagen i dag, den 28. oktober, bliver nærmest forårsagtig mild med 15 graders varme og lidt vind. Helt anderledes end samme dag for et år siden, da stormen Allan hærgede Danmark og i særdeleshed Syd- og Sønderjylland med to omkomne og store ødelæggelser.

2013 blev året, hvor to stærke storme i den højeste, danske kategori ramte os og det endda med blot fem 5 ugers mellemrum. Den første - Allan - slog til den 28. oktober. Bodil fulgte efter 5-6. december.

I vores del af landet omkom to personer under stormen. En 57-årig kvinde døde som følge af kvæstelser hun fik, da et tag faldt ned over hende i Halk ved Haderslev. I Flensborg blev en 85-årig mand mand ramt af et væltende træ og blev bragt til sygehuset, hvor han efter kort tid døde af sine kvæstelser.

Desuden skete der store materielle skader på mange bygninger og biler i hele Syd- og Sønderjylland, hvor også mange skovområder blev udsat for stormfald.

 

Faktaboks - Allan

28. oktober 2013, regional storm/orkan kategori 4

Kraftig, hurtigt overstået, sydvestenstorm/orkan. Ramte sydlige del af landet. Der blev målt rekord i middelvind på 39,5 m/s (ca. 142 km/t) i Røsnæs og rekord i maksimalt vindstød på 53,5 m/s (ca. 193 km/t) i Kegnæs på Als. Tre personer omkom, flere kvæstet. Jernbanedriften stod stille i mere end to døgn i en stor del af landet på grund af væltede træer og løsrevne bygningsdele.

 

Mere vejr