TV der bevæger dig

Går efter etapesejren i Vejle

Matti Breschel går efter sejren på Kiddesvej i Vejle. Han har flere gange rakt ud efter den samlede sejr i Post Danmark Rundt og 10 gange har han kørt i den gule førertrøje.

Matti Brechel passerer målstregen i Varde

Med tidstabet på første etape onsdag, er rytteren fra Saxo-Tinkoff 21 sekunder fra Magnus Cort Nielsen (Team Cult Energi) og 14 sekunder fra Lars Bak (Lotto-Belisol), så førertrøjen ser han næppe i 2013.

Men etapesejren, og dermed titlen som den rytter, der har vundet flest etaper i løbets historie, er stadig indenfor rækkevidde.

Vil vinde en etape

- Mit mål er at vinde en etape. Så ser jeg, hvordan det ser ud inden enkeltstarten, siger Matti Breschel, som med sine næste ord egentlig afslører, hvilke etaper, han har kigget ud i Post Danmark Rundt anno 2013.

- Jeg glæder mig til Vejle-etapen. Etapen i Odsherred lørdag formiddag skal man heller ikke undervurdere. Det bliver en rigtigt hård etape.

Matti Breschel har før vundet etapen med afslutning i Vejle, hvor den skrappe Kiddesvej-stigning traditionelt skaber kraftig spredning på rytterne.

De skal op af stigningen to gange til sidst, og det gør ondt.

Afskriver Sønderborg

Til gengæld har Breschel afskrevet torsdagens etape til Sønderborg.

Den forventer han, at Mark Cavendish tager sig af.

Saxo-Tinkoff havde en uheldig første etape fra Silkeborg til Varde. Da løbskommissærerne onsdag aften havde korrigeret tiderne på grund af et styrt inden for etapens sidste tre kilometer, så det mindre skidt ud, men holdet satte 14 sekunder til i forhold til en velkørende Lars Bak.

Noget af det skyldtes punkteringer, blandt andet til Matti Breschel, som måtte jagte feltet på de afsluttende kilometer. I alt havde holdet otte punkteringer inden for etapens sidste halvdel.

Mere sport