TV der bevæger dig

Mor anklager Sønderborg Kommune

13-årige Claudio Nielsen fra Sønderborg kunne have været i live i dag, hvis Sønderborg Kommune havde været sit ansvar voksent, mener Tina Madsen, der er mor til den ligeledes 13-årige Thomas, der onsdag i sidste uge blev drabsmand.

Kammeraterne lagde blomster på gerningsstedet.

- Jeg forsøger ikke at skyde skylden fra mig selv og sige, at det kun er kommunens skyld. Men vi har råbt efter kommunens hjælp i mange år. Det er forfærdeligt, hvad der er sket, men alle faresignaler har vist sig i mange år, og kommunen kunne have forhindret tragedien, siger Tina Madsen til Jydskevestkysten.

13-årige Thomas, der har ADHD og er meget udadreagerende, har været kendt af Sønderborg Kommune i flere år.

Kommunen afviser

Kommunen afviser dog selv det mindste ansvar i tragedien:

- Det er dybt tragisk, hvad der er sket, og der sker heldigvis sjældent noget så grusomt. Det kom som lyn fra en klar himmel, og det kunne vi umuligt forudse, siger Marianne Korsgaard Helms, der er Børne- og Familiechef i Sønderborg Kommune.

- Vi har givet drengen og familien et fuldt kvalificeret tilbud. Det der fagligt vurderet var det bedste, og det har moren afvist. Jeg kan ikke se, hvad vi mere kunne have gjort, tilføjer hun.

Tilbuddet til Thomas og familien var på Alssund Børne- og Ungdomscenter 400 meter fra familiens bopæl.

- Thomas havde brug for at komme væk fra sit nærmiljø, og det center ligger 400 meter fra vores hjem. Det får ham jo ikke væk fra alle problemerne. Det var tværtimod alle dem fra ABU, som han hang ud med og lavede ballade med, siger Tina Madsen.