TV der bevæger dig

Video: Borgere mener, at kommune tromler dem

Luften mellem en gruppe borgere og Sønderborg Kommune er langt under frysepunktet. Kommunen har de sidste to vintre pålagt borgerne at rydde sne på stier og fortove, selv om Vejdirektoratet har afgjort, at det er kommunens opgave.

02:26

Beboerne skal gå flere hundrede meter for at komme ud på Østerbakken, hvor kommune har påbudt dem at rydde sne, selv om de ikke har adgang til den større vej.

1 af 2

Sønderborg Kommune afviser at følge afgørelsen fra Vejdirektoratet og ønsker at prøve den ved domstolene.

Borgerne føler, at kommunen tromler dem - trods den klokkeklare afgørelse, som endda er konfirmeret i ministeriet.

- Det er noget, der støder mig, at retssikkerheden på den måde bliver trådt under fode ved at forfølge det, siger Bruno Rey, talsmand for beboerne. Det er jo den store, offentlige myndighed, der har uanede ressourcer. Alene fremgangsmåden, hvor man meget bombastisk udsteder et påbud, som vil få den konsekvens, at arbejdet vil blive udført for vores regning af fremmede, hvis ikke vi rydder. Det er ikke en anstændig måde at behandle borgerne på.

Bruno Rey mener også, at forvaltningen har ført Teknik og Miljø-udvalget bag lyset, når de har gjort op, at der skal ansættes flere folk og købes mere materiel for millioner, hvis kommunen igen skal rydde sne på den meget befærdede Østerbakken.

Hør hvad kommunen svarer i TV SYD kl. 19.30.

03:08 Luk video

Interview med Bruno Rei (Varighed 3:08)