Der er købt otte tons havregryn til 36.550 spejdere

Op mod 80.000 liter mælk og otte tons havregryn er nogle af de madvarer, der er bestilt til at stille sulten og slukke tørsten hos de op mod 37.000 spejdere, der i morgen lørdag slår lejr på Kær Vestermark.

Et område i udkanten af Sønderborg by er transformeret til en by i byen. 310 hektar jord er omdannet til en moderne spejderlejr for fem danske spejderkorps - Det Danske Spejderkorps, KFUM-spejderne i Danmark, De Grønne Pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Området er lige så stort som 434 fodboldbaner. Halvdelen er gammelt militært øvelsesterræn, og resten er marker, der er lejet. 

Og det kræver lidt af en indløbsliste at forberede lejren og gøre den klar, inden de mange deltagere ankommer i morgen. 

Spejderne har selv telte med, men spiseborde og køkkenborde står de selv for at bygge. Grupperne og lejren har bestilt 50.500 rafter. Lægger man dem efter hinanden, giver det en samlet længde på 232 kilometer - cirka den afstand der er fra Sønderborg til Randers. Efter lejren kan grupperne tage rafter med hjem, og de efterladte rafter hugges til flis og bruges til biobrændsel.

Der er lagt 9,5 kilometer elkabel på lejrpladsen. Lejrens hospital har fem skadeklinikker og fire behandlerpladser, og der er placeret to brandslukningstog som en del af beredskabet på lejrpladsen. 

Der er indkøbt 72.000 affaldssække til sortering af de 500 ton affald, som man regner med at spejderne producerer på en uge. 

Der er indkøbt 30.000 dåser hakkede tomater og otte tons havregryn. Og mejeriet Naturmælk fra Tinglev regner med at levere op mod 80.000 liter mælk plus andre mejeriprodukter som smør, ost og fløde. 

Der er badekabiner fem steder på lejren, og så er der opstillet 1000 toiletter.