Storkepar mister tredje unge på en uge - kun to tilbage

Lørdag døde endnu en storkeunge, og storkeparret har nu kun to levende storkeunger.

Det startede med fem æg. Drypvis klækkede alle æg, og fine, små storkeunger så dagens lys, men ikke alle storkeunger har klaret den. 

Nu er den tredje ud af fem storkeunger død i reden i Smedager. 

- De eneste to unger, der lever nu, er de to unger, der kom ud af æggene først, siger Jesper Leegaard fra Storkene.dk. 

Den tredje storkeunge døde lørdag formiddag, og det skyldes formentlig sult. 

- Hvis der havde været masser af mad, var de ikke døde, men det er de store, der vinder i sådan en kamp, forklarer Jesper Leegaard. 

Tørken gør det svært

Mange har den seneste tid nydt solens stråler, men det har også medført tørke, som har gjort det svært for storkeforældrene Connie og Clyde at holde liv i ungerne. 

- Man kan krydse fingre for regn i den nærmeste fremtid, for det vil gøre det lettere at finde orme, som de kan fodre ungerne med og dermed sikre deres overlevelse, siger han. 

Ifølge Jesper Leegaard er det en succes, hvis storkeparret får de sidste to unger på vingerne efter deres tre tab. Han påpeger dog også, at de to nulevende storkeunger virker meget livlige, så han krydser fingre for, at de er stærke og kommer på vingerne. 

Det er kun anden gang, at storkeparret Connie og Clyde yngler i Smedager. Sidste sommer fik de ungerne Astra og Zeneca, som desværre døde i en nærliggende gylletank få uger før, de skulle begynde vintertrækket mod syd.