Video: Slåskamp om storkereden - nyt par spiser Annikas æg

Det ser ud til, at det nye storkepar i Smedager er ved at ekspedere Annikas æg over i evigheden og jage hende væk. Men alt er stadigvæk muligt.

Artiklen er opdateret med citat fra Mogens Lange.

Dramaet i Smedager fortsætter. Det elektroniske blæk var knap blevet tørt, efter at vi mandag her på TVSYD.DK spåede en mulig fredelig sameksistens mellem Annika og de to nye storke i Smedager, før det nye par begyndte det, som bedst kan beskrives som en fjendtlig overtagelse af det gamle pars rede.

Tirsdag morgen havde det nye par overtaget reden med æg og det hele og var begyndt at flytte ind, og det gør man i storkenes verden ved at fjerne den gamle stork, Annikas, æg. Et af dem er blevet spist og et andet ligger på redekanten.

Storkeeksperterne var i tvivl om, hvorvidt det nu også var de to nye storke i reden, men det blev afgjort, da Annika ved 9.45-tiden tirsdag formiddag kom tilbage og forlangte at få sin rede retur. I skrivende stund er de to storke tilbage, men ifølge Mogens Lange fra storkene.dk er kampen ikke nødvendigvis slut.

I videoen i toppen af denne artikel kan du se morgenens og formiddagens begivenheder kogt ned til omkring et minut.

Alt er åbent

- Annika vil i den kommende tid forsøge at få reden tilbage, men medmindre hun finder en stærk han til at hjælpe sig, ser det sort ud, fortæller Mogens Lange fra storkene.dk.

- Men det her slagsmål om reden vil kun styrke deres tilhørsforhold til reden eller området. Det kan tænkes, at de, der taber kampen og den her rede, vil vende tilbage til en anden rede i området næste år.

Og netop, hvad der sker næste år, er helt åbent.

- Hvis Annika kommer først, og hun plejer at komme tidligt, så har hun en fordel. Især hvis hun har tid til at tiltrække en anden han. For hvis Tommy havde været her, så havde vi ikke set det her, fortæller Mogens Lange.

Hvis det unge par kommer først, er det igen helt åbent. Mogens Lange udelukker ikke, at Annika så vil finde en anden rede i det sydjyske. Et håb har han mest af alt:

- Bare der ikke er nogen af dem, der kommer tilskade. Det er før set, at storke kan tilføje hinanden alvorlige sår med deres spidse næb.

Et er sikkert: Dramaet i storkereden i Smedager udvikler sig næsten minut for minut i disse dage, og denne artikel vil blive opdateret, hvis der sker afgørende nyt.

Ellers kan du med fordel selv følge med i livesendingen fra reden her.