Restriktioner forlænges: Fra lørdag må private fester kun være med 50 deltagere

Fredagens smittetal får regeringen til at skrue mere ned for vores mulighed for at forsamles.

Fredagens smittetal medfører nu, at regeringen indfører nye begrænsninger på vores forsamlingsmuligheder.

Fra lørdag klokken 12 må der kun deltage 50 mennesker i en privat fest, der afholdes på restauranter som for eksempel konfirmation og bryllup, også selv om man sidder ned. Det sagde sundhedsminister Magnus Heunicke, Socialdemokratiet, på et pressemøde, som gik i gang i København fredag klokken sytten.

Den nye begrænsning gælder ikke for fester i private hjem, men Thorkild Fogde, chef for Rigspolitiet, opfordrer til, at også private fester respekterer begrænsningen på højest 50 deltagere.

Flere hjælpepakker på vej 

Regeringen er klar med en udvidet kompensationsordning, så dem, der ernærer sig ved at levere til private arrangementer,  får økonomisk kompensation. Det siger erhvervsmininster Simon Kollerup, Socialdemokratiet.

Udvidelsen betyder, at også cateringfirmaer, restauranter og teltudlejere blandt andet kan få kompensation for tabt omsætning.

- Vi forstår godt, at I er ramt, og at det er svært lige nu. Og derfor vil jeg også allerede sige i dag, at vi lægger op til, at kompensationsordningerne udvides.

- På den måde skaber vi mere samtidighed mellem restriktioner og skærpelser og kompensationer, siger erhvervsministeren.

Forsamlingsforbuddet gælder til og med den 18. oktober.

Test, test, test

Skal man lade sig teste, hvis man ikke har symptomer?
Søren Brostrøm: Hvis du har symptomer, skal du testes og isolere dig, indtil du får dit testsvar.
Man kan også tage en test, hvis man skal besøge sårbare mennesker, f.eks. ældre, men har mang ingen symptomer, og skal man ikke i berøring med sårbare mennesker, så er det ikke nødvendigt at lade sig teste, sagde Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen.

Heunicke:
- Vi vil gøre hvad der skal til for at holde pandemien under kontrol. Vores mål er at holde samfundet så åbent som muligt, og vi afskriver også ingen våben.

Brostrøm:
- vi har kontrol med epidemien, og disse indgreb er for at bevare kontrollen. Vi er på forkant med den, men vi ser en bekymrende udvikling.

Pressemødet sluttede klokken 17.36.

Læs mere om restriktionerne her: