TV der bevæger dig

COVID-19

Restriktioner forlænges: Fra lørdag må private fester kun være med 50 deltagere

Fredagens smittetal får regeringen til at skrue mere ned for vores mulighed for at forsamles.

Fra lørdag klokken 12 må der højest deltage 50 mennesker i private fester. Foto: Pernille Leftes, TV SYD

Fredagens smittetal medfører nu, at regeringen indfører nye begrænsninger på vores forsamlingsmuligheder.

Fra lørdag klokken 12 må der kun deltage 50 mennesker i en privat fest, der afholdes på restauranter som for eksempel konfirmation og bryllup, også selv om man sidder ned. Det sagde sundhedsminister Magnus Heunicke, Socialdemokratiet, på et pressemøde, som gik i gang i København fredag klokken sytten.

Den nye begrænsning gælder ikke for fester i private hjem, men Thorkild Fogde, chef for Rigspolitiet, opfordrer til, at også private fester respekterer begrænsningen på højest 50 deltagere.

Flere hjælpepakker på vej 

Regeringen er klar med en udvidet kompensationsordning, så dem, der ernærer sig ved at levere til private arrangementer,  får økonomisk kompensation. Det siger erhvervsmininster Simon Kollerup, Socialdemokratiet.

Udvidelsen betyder, at også cateringfirmaer, restauranter og teltudlejere blandt andet kan få kompensation for tabt omsætning.

- Vi forstår godt, at I er ramt, og at det er svært lige nu. Og derfor vil jeg også allerede sige i dag, at vi lægger op til, at kompensationsordningerne udvides.

- På den måde skaber vi mere samtidighed mellem restriktioner og skærpelser og kompensationer, siger erhvervsministeren.

Forsamlingsforbuddet gælder til og med den 18. oktober.

Test, test, test

Skal man lade sig teste, hvis man ikke har symptomer?
Søren Brostrøm: Hvis du har symptomer, skal du testes og isolere dig, indtil du får dit testsvar.
Man kan også tage en test, hvis man skal besøge sårbare mennesker, f.eks. ældre, men har mang ingen symptomer, og skal man ikke i berøring med sårbare mennesker, så er det ikke nødvendigt at lade sig teste, sagde Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen.

Heunicke:
- Vi vil gøre hvad der skal til for at holde pandemien under kontrol. Vores mål er at holde samfundet så åbent som muligt, og vi afskriver også ingen våben.

Brostrøm:
- vi har kontrol med epidemien, og disse indgreb er for at bevare kontrollen. Vi er på forkant med den, men vi ser en bekymrende udvikling.

Pressemødet sluttede klokken 17.36.

Læs mere om restriktionerne her:

  • Restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22 i hele landet. Også hvis der er tale om private arrangementer på restaurationerne.
  • Der er krav om mundbind eller visir, når man står eller går på en restaurant. Det gælder både gæster og ansatte.
  • Forsamlingsforbuddet på over 50 personer over hele landet forlænges. Det kommer også til at omfatte private arrangementer som fødselsdage og bryllupper på eksempelvis hoteller og restauranter fra lørdag klokken 12.00.
  • Reglen gælder ikke i private hjem, men politiet opfordrer kraftigt til at holde sig under grænsen på 50 personer privat også.
  • Til arrangementer, hvor man sidder ned, vil det dog fortsat være tilladt at være op til 500 personer. Det gælder eksempelvis sports- og kulturarrangementer.
  • Både private og offentlige arbejdspladser opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra, i det omfang det er "muligt og hensigtsmæssigt".
  • Der er skærpede besøgsrestriktioner på sygehuse og plejehjem.
  • Desuden bliver Folketingets hjælpepakker udvidet, så underleverandører til fester omfattes. Det betyder, at også cateringfirmaer, restauranter og teltudlejere blandt andet kan få kompensation for tabt omsætning.

Kilde: Regeringen.

 

Mest sete på tvsyd.dk