Mange tager imod pop up-tilbud om vaccination uden tidsbestilling

Pop up-biler kører ud og vaccinerer folk, der ikke lige fik bestilt en vaccinationstid imod covid-19. Blandt andet på uddannelsesinstitutioner.

Flere steder i Syd- og Sønderjylland er det muligt at blive vaccineret uden tidsbestilling på et såkaldt pop-up-vaccinationssted.

- Vi bliver taget godt imod, og vi får vaccineret godt med mennesker alle de steder, vi kommer. Der er god tilslutning, siger afdelingssygeplejerske Lisbeth Ejskjær fra vaccinationscentrene i Kolding og Vejle.

Hun er tilknyttet det nye covid-19-tilbud om pop up-vaccination uden tidsbestilling, som både Region Syddanmark og Region Midtjylland nu kører ud med til unge på uddannelsessteder, til borgere i udsatte boligområder samt til ansatte virksomheder, der bestiller dem til at komme.

De yngste 

Målet er, at flere lader sig vaccinere. 

Og selvom mange allerede er vaccineret, halter de unge stadig efter.

Torsdag skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (Soc.dem.) på Twitter, at 80 procent af alle danskere over 12 år nu er færdigvaccineret, men i følge Statens Serum Institut er tallet væsentligt lavere for de yngste årgange.

I Region Syddanmark er 56,1 procent af årgang 2006-09 vaccineret, mens det for samme årgang i Region Midtjylland er 57,5 procent.

quote

Vi bliver taget godt imod, og vi får vaccineret godt med mennesker alle de steder, vi kommer. Der er god tilslutning.

Lisbeth Ejskjær, afdelingssygeplejerske

I udsatte boligområder er der forholdsvis flere mennesker end i andre områder, som ikke er vaccineret. For eksempel havde 28 procent af beboerne i Skovparken/Skovvej og Munkebo i Kolding den 19. august ikke booket tid til vaccination, selv om de har modtaget en invitation.

Hver dag i de kommende efterårsuger kører pop up-vaccinationsbilerne til uddannelsessteder og udsatte boligområder i hele Syd- og Sønderjylland samt i Horsens og Hedensted, og også virksomheder kan få et pop up-besøg.

Tilbud til virksomheder

- Den 31. august besøger vi for første gang en virksomhed. Det er i Vejle, siger Lisbeth Ejskjær.

Og den 7. september er der pop up-tilbud om vaccination til alle Lego-ansatte og deres familier på virksomheden i Billund.

Det er Sygehus Lillebælt, Sygehus Sønderjylland og Sydvestjysk Sygehus der administrerer tilbuddet om pop up-vaccinationerne, og du kan læse mere om de midlertidige vaccinationssteder her for Region Syddanmark og Region Midtjylland.