Politiet advarer: Pas på boligsvindlere

Onsdag fik tusindvis af kommende studerende en studieplads, men de skal passe på ikke at blive snydt, når de skal ud og finde en bolig.

Lejligheden er perfekt, udlejer er flink, og prisen er god. Hvis du bare lige betaler 20.000 kroner nu, så får du lov til at komme forrest i køen af de mange andre, der gerne vil leje boligen.

quote

Man kan let blive overrumplet, når udlejeren presser på, fordi der er flere i kø, og lejligheden er den helt rigtige.

Christian Østergaard, vicepolitiinspektør i Syd- og Sønderjyllands Forebyggelsesenhed

Det kan lyde fristende, og det var det også for et sønderjysk kærestepar sidste efterår. Efter at have gennemgået lejligheden med udlejeren, betalte parret pengene. Men udlejeren rådede slet ikke over lejligheden, og kæresteparret så hverken udlejer eller deres penge igen.

- Det er ikke et enetilfælde. Der er hvert eneste år historier om unge, der bliver fanget og snydt i boligræset, siger Christian Østergaard, der er vicepolitiinspektør i Syd- og Sønderjyllands politis forebyggelsesenhed.

Når man er kommet ind på drømmestudiet, går jagten ind på at finde drømmeboligen, og på boligmarkedet kan man blive snydt, hvis man ikke er opmærksom, advarer Christian Østergaard.

- Man kan let blive overrumplet, når udlejeren presser på, fordi der er flere i kø, og lejligheden er den helt rigtige. Særligt hvis man har haft svært ved at finde noget og føler, man har travlt, siger han.

Mundtlige aftaler og kontanter gør politiarbejdet svært

Den store efterspørgsel omkring studiestart får de boligsøgende til at blive desperate, siger Christian Østergaard.

- Man skal holde hovedet koldt og ikke lade sig presse. Vent med at sige ja til noget, indtil man er sikker på, at man ikke bliver snydt, siger han.

Er man først blevet snydt, kan det også være svært for politiet at efterforske sagen. Muligheden for at få pengene igen svinder betragteligt, hvis der hverken er kvittering eller rigtige oplysninger på svindleren.

- Det er svært at bevise tingene, hvis man ikke ved noget om, hvem man er blevet snydt af og ikke har et bevis for, hvad der er sket, siger Christian Østergaard.

Gode råd når du søger studiebolig