Se tallene: Så meget tjente din kommune på parkering sidste år

Landets kommuner fik sidste år skrabet rekordmange penge ind på parkeringsafgifter, beboerlicenser og p-billetter. Her i landsdelen topper Vejle listen.

23.133.448.

Så mange kroner blev der i 2021 skrabet sammen på parkeringsafgifter, beboerlicenser og parkeringsafgifter her i landsdelen. Det viser en gennemgang af de kommunale parkeringsindtægter for 2021 lavet af bilisternes forening, FDM.

På landsplan hentede kommunerne knap én milliard kroner - 994.788.475 kroner - fra betalingsparkering og parkeringsafgifter brutto.

Beløbet er godt 100 millioner kroner højere end i 2020 og 26 procent højere end i 2014, lyder det i en pressemeddelelse fra FDM. 

- Det er voldsomt mange penge, bilisterne betaler til kommunerne for parkering, udtaler Dennis Lange, chefkonsulent i FDM.

Flest P-bøder i Esbjerg

Det vil nok ikke overraske nogen, at det er storbykommunerne København, Aarhus og Frederiksberg, der tjener mest på parkering. 

Her I landsdelen er det Vejle, der tjener flest penge på, at borgerne skal parkere i kommunen. Det tal er cirka 4,2 millioner kroner. Derudover har kommunen hentet 629.802 kroner på parkeringsbøder.   

Mens Vejle fører an i indtjening på parkering, så er det Esbjerg, der tjener mest på parkeringsbøder. I 2021 tjente kommunen 3.668.421 kroner på p-bøder.

Herunder kan du se listen over tallene for din kommune. Hedensted er ikke med på listen, da kommunen hverken udsteder p-afgifter eller har betalingsparkering. I Sønderborg, Tønder, Aabenraa, Varde, Haderslev Billund og Fanø kommuner har man kun parkeringskontrol.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.