83 millioner i nødhjælp til Syd- og Sønderjylland

Syd- og Sønderjyske kommuner modtager næste år lidt over 83 millioner i "nødhjælp" fra Social- og Indenrigsministeriets særtilskudspulje. Pengene er netop fordelt.

Otte kommuner i Syd- og Sønderjylland kan regne med nødhjælp fra Social- og Indenrigsministeriets særtilskudspulje næste år. Det bliver til i alt lidt over 83 millioner fordelt på de otte kommuner.

Social- og Indenrigsministeriet deler i alt 855 millioner ud, men de 210 millioner af dem når aldrig over Storebælt. De deles nemlig udelukkende ud blandt kommuner i hovedstadsområdet.

De resterende 645 millioner fordeles mellem landets øvrige kommuner efter blandt andet kriterier som hvilke aktuelle økonomiske udfordringer kommunerne har, og om de har særlige vedvarende økonomiske udfordringer.

I et kommunalt budget lyder det måske ikke af meget, men Aabenraa modtager kommunen i år knap 7 millioner kroner, og de falder på et tørt sted.

-Dem kan vi godt mærke. Vi lægger ikke budget med de penge i tankerne, før vi ved, om vi får dem, men de gør en forskel, fortæller medlem af økonomiudvalget i Aabenraa Kommune Kirsten Nørgård fredag til TV SYD.

 

FAKTA