Danish Crown: Gå ned i løn

Hvis slagteriarbejderne i Danmark skal gøre sig forhåbninger om at beholde deres job, er det ikke nok med flere slagtesvin. De ansatte må også gå ned i løn.

- I fremtiden vil globaliseringen tvinge danskerne ned i løn. Sådan lød meldingen fra direktør for svinedivisionen i Danish Crown Jesper Friis, da han torsdag aften gæstede Debatten på DR2.

Tidligere på dagen varslede han, at omkring 800 medarbejdere i Danish Crown står til at miste jobbet, fordi der ikke er tilstrækkeligt med slagtesvin i Danmark. Men i Debatten erkendte direktøren, at også slagteriarbejdernes løn er en del af problemet.

- 93 procent af det, vi laver, bliver eksporteret, så om vi vil det eller ej, konkurrerer vi direkte med polakker og tyskere, sagde Jesper Friis, der dog ikke mener, at slagteriarbejderne nødvendigvis skal have færre penge mellem hænderne. I stedet kan problemet løses ved at lette skatten for slagteriarbejderne med en særordning, der ligner den, der gælder for danske sømænd.

- Kunne man lave en sømandsskat for slagteriarbejderne, så kunne vi løse det her. Jeg føler, at man (politikerne, red.) sidder i hvert sit hjørne. SF sidder, hvor de sidder, og Venstre sidder, hvor de sidder. Vi efterspørger, at man er knap så sat i sin retorik og sin måde at se samfundet på, lød det fra Friis.