TV der bevæger dig

Dårligt vejr gav en dukkert

Sommerhus-udlejerne ventede gode tider, før sommeren begyndte - og så regnede optimismen væk.

Sådan ser det - vistnok - ud, når solen skinner.

Masser af regn har været dyrt for danske sommerhus-udlejere. Alt tydede på, at en nedadgående tendens skulle brydes i år, men det var, før bygerne lagde sig fast over det danske sommerland.

Ned til solen

Danskerne gjorde, som de plejer, når det regner. De købte en rejse ned til solen i det sydlige Europa. Mange af tyskerne afbestilte deres sommerferie i Danmark. Nordmænd og svenskere havde fået mere sol, hvis de var blevet hjemme. Her i landet blev det bare vådt.
 
Morgenavisen Jyllandsposten har ringet til de store udlejningsbureauer, og svaret er det samme fra dem alle. De regnede med fremgang. Nu får de blot et godt år, men uden fremgang.

- Vi må erkende, at vejret har haft betydning for udlejningen, siger Feriehusudlejernes Brancheforening.

Opsvinget blev væk

- Den ventede fremgang udeblev.Vi er på niveau med sidste år, melder Novasol, der med 10.000 huse er den største udlejer. 
    
- Vi havde set frem til, at 2011 skulle være et vendepunkt efter et par år med tilbagegang, lyder det fra Sol & Strand.

Nu er sommeren ved at være forbi, men det dårlige vejr fortsætter, og det gør den økonomiske krise også. Sommerhus-udlejerne regner med at niveauet fra i fjor holder sig - det vil sige lidt over en halv million udlejnings-uger.

Sydjylland er det største udlejningsmarked med knap en tredjedel af udlejningen. Over 80 procent af lejerne i Sydjylland kommer fra Tyskland.