TV der bevæger dig

Fortsætter med at køre bil

I dag kan man købe bil uden at skulle vise kørekort. Det skal laves om, mener Dansk Folkeparti, efter talrige sager, hvor folk, der er frakendt kørekortet igen og igen, alligevel anskaffer sig et køretøj.

26 gange er en bilist i Skrydstrup blevet stoppet bag rattet i sin bil, selv om han for længst har fået kørekortet frakendt. 28 gange er det sket for en mand i Haderslev, noterer JydskeVestkysten. Og ikke færre end 130 gange har politiet stoppet en mand i Nordjylland for samme forseelse.

Køber straks en ny bil

De nævnte har alle fået konfiskeret deres biler gentagne gange. Men ikke så snart har politiet taget bilen fra dem, før de har købt en ny, skriver JydskeVestkysten. 

I dag kan man købe en ny bil uden at vise kørekort, men denne regel skal laves om, mener Dansk Folkeparti. Partiet ønsker, at de, der sælger, lejer eller låner biler ud, kunne stilles til ansvar.

Skide ligeglade

- Disse bilister er skide ligeglade med at få konfiskeret deres bil, de køber bare en ny til næsten ingen penge. For at få stoppet det, bliver vi nødt til at indføre et medansvar for dem, der sælger bilerne til dem, forklarer trafikordfører Kim Christiansen.

- Hvis ikke de sikrer sig, at køberen har et gyldigt førerbevis, skal de kunne straffes med en bøde, der gør avs. Om det skal være 10.000 kroner eller mere, har vi ikke lagt os fast på, uddyber han.

V: Vil ramme uretfærdigt

Men i Venstre peger Karsten Nonbo, medlem af retsudvalget, på, at sådan et krav vil ramme mange uretfærdigt.

- Der er vognmænd og forretningsfolk som ikke har kørekort, men som har behov for at kunne købe en bil, som deres ansatte kan køre i, siger han til JydskeVestkysten.

Mest sete på tvsyd.dk