Masser af lyn i Sydjylland

DMIs kort over lysnedslag siden midnat ligner en bisværm på vej op over Sønderjylland. Mange steder var tordenvejret ledsaget af meget kraftige regnbyger.

Politiet i Syd- og Sønderjylland har ikke registreret problemer med tordenvejret eller vandmasserne.

Alarm på politigård

- Vi har en alarm, der er aktiveret på politistationen i Tønder, og det kan være på grund af tordenvejret, siger vagtchef Erik Lindholt til TV SYD.

Der er ikke tale om nogen vigtig alarm, tilføjer han.

Tusindvis af lynnedslag

DMI har konstateret tusindvis af lyn. I løbet af søndag var det mest over Nordsøen - og Sjælland. Men til morgen er lynene trukket op fra Tønder mod Kolding.

Sommervejret fortsætter

Uvejret har været voldsomst ved Vadehavet og op langs den jyske vestkyst. Klokken 17 ramte det Fanø - bogstaveligt talt som lyn fra en klar himmel. Uvejret breder sig over en stor del af jylland og fyn.

Sommervejret fortsætter i den kommende uge. Dog med en anelse lavere temperaturer end i weekenden.

Først skal mandagen dog overstås, og den bliver lige så varm og solrig som weekenden i hvert fald mod øst.

- Mod vest flere skyer og byger, og det er blandt andet tordenbyger. Særligt i aftentimerne kan der komme kraftige byger i Jylland med en 20-25 millimeter regn, der kommer meget hurtigt, siger Jens Christiansen fra TV2's vejrcenter.

Kamp med køligere luft

Han fortæller, at tordenbygerne er et resultat af, at køligere luft begynder at fortrænge den meget lumre luft, som har ligget hen over weekenden.

Det lykkes også, fortæller Jens Christiansen, men ikke uden kamp, som resulterer i tordenbyger for mange på Sjælland og Lolland-Falster i morgentimerne tirsdag.

- Når det er overstået bliver dagen tirsdag en rigtig pæn dag og for mange mennesker en mere behagelig dag end mandag, fordi der stadig er meget solskin, men med temperaturer som ligger i starten af 20'erne, siger Jens Christiansen.

Omkrng 25 grader

Onsdag skulle temperaturerne nå de 25 grader, mens solen fortsætter ind til torsdag, hvor vejret bliver en smule mere ustadigt.

- Det er stadig varmt omkring 25 grader, men bare krydret med en del flere regnbyger end i starten af ugen, siger Jens Christiansen.

De danskere, der har planlagt ferie i Sydeuropa, vil ifølge vejrværten opleve, at den hedebølge, der har lagt sig over blandt andet Spanien og Italien, fortsætter med temperaturer på mellem 35 og 38 grader.

Under links kan du finde et skema over, hvor lummert det føles. Det er sammenhængen mellem luftfugtighed og temperatur. Kilde DMI

Så lummert er det - Skema over luftfugtighed og temperatur.