TV der bevæger dig

Mistanke om gasoverfald på lastbilchauffør i Vejen

Politiet undersøger i øjeblikket, om en hollandsk lastbilchauffør er blevet bedøvet med en form for gas, der er blevet pumpet ind i førerhuset, mens han overnattede i sin lastbil på en parkeringsplads i Vejen.

Mens chaufføren sov, lykkedes det tyve at tømme den hvide lastvogn for 114 ruller kobberkabel læsset i to meters højde og fordelt på fem paller.

Chaufføren vågnede i går morges, utilpas, omtumlet og tung i hovedet, skriver JyskeVestkysten.

- Han mener selv, at han kan være blevet bedøvet. Vi har taget blod- og urinprøve på ham og undersøger nu prøverne for stoffer, og intet tyder på, at han har været beruset. Det virker som en god, stabil, moden chauffør, understreger Jan Lambertsen, leder af politiet i Vejen.

- Alt står åbent, men vi er nødt til at sige, at hvis det er rigtigt, så må man tage sine forholdsregler i forhold til, hvor man parkerer sin lastbil, siger Lambertsen.

Også Peter Provstgaard, direktør i Dansk Transport Kompagni A/S i Padborg og næstformand i brancheorganisationen International Transport Danmark, advarer:

- Hvis der er tale om et bedøvelsesoverfald, er det noget, vi skal tage alvorligt. Det er meget grimt at blive udsat for.
- Det er noget, vi kender til fra rastepladser rundt om i Europa, men det er første gang, jeg hører om, at det skal være sket herhjemme, siger han.

Peter Provstgaard nævner, at overvågede rastepladser kan være en mulighed for at øge sikkerheden.
- Men vi kan ikke overvåge alle rastepladser, erkender han.

Politiet håber, at nogen har set tyvene losse kablerne, og advarer også skrothandlere mod at købe de stjålne varer.