Nordisk kokkedyst: Danske kokke satser på gris og nye kartofler

Regionale kokke skal lave hovedretten til festmiddagen på verdenskongressen for kokke.

I juli afholdes der verdenskongres for kokke i Stavanger i Norge.

1200 kokke fra hele verden er samlet, og undervejs vil nordiske kokke servere en nordisk festmiddag for deres kolleger.

- Norge leverer forretten, Finland og Island står for desserten, og så skal vi sammen med Sverige kreere hovedretten, fortæller lederen af det danske mandskab, Brian Therp.

Han er som køkkenchef i MESSE C Fredericia vant til at lave mad til meget store events, og han får hjælp fra Maria Petersen (Comwell Kongebrogaarden), Malene Ebbesen (Filskov Kro), Berit Pedersen (Hotel Legoland) og Tommy Kingo Madsen (Svostrup Kro).

- Vi vil servere fremragende dansk svinekød, nye danske kartofler samt blandt andet asparges, gulerødder og gule beder, siger Brian Therp.

De syddanske kokke har været på træningslejr sammen, og menuen er blevet finpudset igennem et års tid.