Politiformand: Ingen kutyme for at tvangsflytte betjente

Øget grænsekontrol og terrorindsats skaber akut behov for flere betjente i Syd- og Sønderjylland. Det kan resultere i, at betjente tvangsflyttes.

Politiets øgede grænsekontrol og indsats mod terror betyder, at betjente kan risikere at blive tvunget til at flytte til for eksempel Syd- og Sønderjyllands Politikreds, selvom de tilhører en anden kreds i landet.

Foruden Syd- og Sønderjyllands Politi mangler Københavns, Østjyllands, Sydsjællands og Lolland-Falsters akut flere betjente i deres kredse.

Rigspolitiet sendte fredag et nyhedsbrev ud, som informerer politiets ansatte om, at de eventuelt kan risikere at skulle flytte politikreds. Altså en tvangsflytning kan komme på tale.

Det raser formand for Fyns Politiforening, Steffen Daugaard, over.

- Det er en rigtig dårlig nyhed, folk har fået med på vinterferie. Det skaber frustration og bekymring blandt kollegaerne, siger han til TV 2.

Formand for Syd- og Sønderjyllands Politiforening Niels Hedeager støtter sin fynske kollega i kritikken.

- Jeg er enig med Steffen Daugaard i, at tvangsflytning ikke er måden at gøre det på. Vi ved godt, at det er en risiko, men der er ingen kutyme for at tvangsflytte. Jeg har umiddelbart ingen alternativ løsning, men jeg håber, at man finder fornuftige løsninger, så der bliver taget mest mulig hensyn til politifolkene, siger Niels Hedeager til TV SYD.

I polititjenestemændenes kontrakt står indskrevet, at man skal være indstillet på at flytte politikreds. I første omgang vil der finde en såkaldt ønskerunde sted, hvor de politibejtente, der frivilligt vil flyttte politikreds, kan meddele det. Første ønskerunde finder sted den 3. marts 2016