TV der bevæger dig

SF i Syddanmark sprængt

Gruppeformand Mette Valentin fra Nyborg og medlem John Hyrup Jensen, Sønderborg, har valgt at melde sig ud af partiet og trække sig fra SF's gruppe i Region Syddanmark.

John Hyrup Jensen fra Sønderborg har meldt sig ud af SF Foto: Jakob Fynsk

SF fik seks medlemmer valgt ind i regionsrådet ved valget i 2009. Uroen i gruppen begyndte i september og resulterede i at SFs seks medlemmer optrådte i to grupper.Der var ellers lagt op til, at stridighederne i den seks mand store gruppe skulle bilægges, men det er det modsatte, der er sket.

På et ekstraordinært møde fredag hed det sig først, at alle uoverensstemmelserne nu var forbi, men det er der åbenbart meget delte meninger om.

Mette Valentin og John Hyrup Jensen mener, at landsledelsen har lyttet mere til Torben Smith, Finn T. Hansen og Iben Kromann, der tidligere på måneden proklamerede, at de ville forlade SF, fordi gruppeformand Mette Valentin var for enerådig.

Som Mette Valentin skriver på sin facebook profil:

- Ja! Har nu taget konsekvens af situationen og sammen med John Hyrup Jensen valgt at melde mig ud af SF men fortsætte kampen for et socialistisk, humanistisk anstændigt samfund! De tre udbrydere har tidligere nævnt, at de gerne ville delagtiggøres i Mette Valentins opgaver som gruppeformand, og på landsmødet blev det foreslået, at man kunne vælge en næstformand i gruppen.

Mette Valentins mand, Allan Vingaard Hansen - der var bestyrelsesformand i SF Syddanmark men nu har trukket sig - bakker sin kone op.

Allan Vingaard Hansen overvejer nu sin fremtid i SF, men John Hyrup Jensen og Mette Valentin har allerede meldt sig ud.

Striden handler tilsyneladende mere om mangel på tillid og dårligt samarbejde end om politik.

Mest sete på tvsyd.dk