TV der bevæger dig

Varme og solskin afløser regn og oversvømmelser

Efter en meget våd weekend er der udsigt til meget mindre vand og blæst. Den kraftige vind, der har rusket godt og grundigt hele natten, lægger sig i løbet af mandag formiddag og erstattes af lidt sol.

Efterårsvejret sætter ind - men med mindre regn end i den forgangne weekend.

Varme og solskin. Efter masser af regn og oversvømmelser får vi her i landsdelen en omgang tiltrængt godt vejr til at begynde efterårsferien på. 

- Mandag begynder blæsende, men vinden aftager relativt hurtigt i løbet af formiddagen, og det giver plads til en generelt pæn dag med tørt vejr og lidt eller nogen sol de fleste steder, oplyser vagthavende meteorolog Mette Wagner hos DMI mandag morgen.

Mandag kommer temperaturerne til at ligge på mellem 13 og 15 grader, men allerede tirsdag bliver det meget varmere. En varmefront kommer ind fra syd, hvor især syd- og sønderjyderne kan se frem til en rigtig lun dag med temperaturer på mellem 15 og 20 grader.

- Varmefronten trækker dog også en del skyer ind, og det kan godt resultere i et fugtigt vejr med regn flere steder, forklarer Mette Wagner.

Regnen kommer igen 

Ifølge meteorologen er det sværere at spå om, hvordan vejret bliver fra onsdag og resten af efterårsferien.

- Vores prognoser for midt på ugen er på nuværende tidspunkt usikre. Mest i forhold til timingen og mængden af nedbør. Men det kommer til at regne, så meget er sikkert, siger Mette Wagner.

Bygevejret fortsætter torsdag og fredag, og der kan komme torden flere steder.

Mest sete på tvsyd.dk