TV der bevæger dig

Dansk minister i Tyskland

Anke Spoorendonk fra det danske mindretal i Sydslesvig bliver kultur-, Europa-, og justitsminister i delstatsregeringen i Slesvig-Holsten.

Anke Spoorendonk er første danske minister i Tyskland.

Mindretallet i Sydslesvigsk Vælgerforening (SSV) indgår i den ny koalitionsregering sammen socialdemokraterne og De Grønne.

Anke Spoorendonk var spidskandidat for SSV ved valget 6. maj, og hun bliver den første danske minister i delstatsregeringen.

De Grønne har udpeget Monika Heinold til ny finansminister, mens partiets spidskandidat, Robert Habeck, bliver ny landbrugs- og miljøminister. Desuden får han hæftet en ny betegnelse på sin ministerpost - Energiewende - omstilling af energisektoren, oplyser Flensborg Avis.

Dermed er der fire områder til SPDs kommende ministre - området med erhverv, undervisning og de videregående uddannelser er samlet i én post, indenrigsministeriet og socialministeriet. Foreløbig står det kun fast, at partiets spidskandidat, Torsten Albig, bliver ny ministerpræsident.

Den nye regering sikrer, at de danske skoler i Sydslesvig bliver økonomisk ligestillet med tyske skoler. Den tidligere regering ville nedsætte tilskuddet til de danske skoler med 15 procent.