Travl is-café i hotspot: - Vi er ekstra opmærksomme i år

Landets første forsamlingsforbud blev indført sidste forår ved Lakolk Butikscenter på Rømø, hvor blandt andet Café Fru Dax ligger. I år er is-caféens personale ekstra opmærksomt og oplever samtidig, at folk er blevet mere lydhøre.

Opskriften er ganske simpel: Masser af solskin, blå himmel og ikke langt til strand, sand og vand. Den slags ingredienser giver mangen en turist lyst til at købe is for eksempel på Rømø. Påskeferien er stort set i fuld gang, og det er personalet hos Café Fru Dax på Lakolk Butikstorv også. For som vanligt er der masser af mennesker, der nyder påskevejret på Rømø.

- Vi har haft rigtig mange folk forbi de seneste dage og uger. Efter, at det stoppede med at regne, så er folk strømmet hertil. Især nu, hvor der er kommet sol og varme, fortæller indehaveren af Café Fru Dax, Maria Degn Clausen.

Corona-politi i påskedagene

Maria Degn Clausen kan sagtens huske tilbage til den 25. april sidste år, hvor Lakolk Butikstorv fik den tvivlsomme ære af at være det allerførste sted i landet, hvor der blev indført opholdsforbud. Dengang var der, ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi, alt for mange mennesker samlet på alt for lidt plads. I år har politiet da også været forbi Rømø.

quote

Så blev man da lige lidt bekymret for, at det hele kan risikere at lukke ned igen.

Maria Degn Clausen, indehaver, Café Fru Dax, Rømø

- Vi havde besøg af landbetjenten i går, der ville informere om, at der ville komme patruljerende corona-politi hen over påskedagene. Så blev man da lige lidt bekymret for, at det hele kan risikere at lukke ned igen. Men vi er meget opmærksomme og gør alt for at lave hurtige betjeninger, siger Maria Degn Clausen. Der også kan mærke en ændret opførsel hos kunderne.

- Jeg kan fornemme, at folk er enormt gode til at holde afstand i år og trække væk, når der står mange et sted. Det har nok noget at gøre med, at vi levet med de her restriktioner i et år og samtidig ikke er interesseret i, at det hele lige pludselig skal lukkes ned igen, lyder det fra caféejeren på Rømø.