Historisk skimesterskab løb af stablen

Seks efterskoler var i dag samlet for at finde danmarks bedste efterskolelev i ski-disciplinen Jib.

Danmark er ikke ligefrem kendt som et skisportsland. Det er heller ikke fordi, det er væltet ned med sne på det seneste. Men det forhindrede ikke Idrætsefterskolen SINE i at afholde de første danmarksmesterskaber for efterskoler i ski-disciplinen Jib, endda i skolens egen baghave, torsdag.

Efterskolen har sin helt egen skibakke, der selvfølgelig går under navnet Mount SINE. Jib er en disciplin indenfor freestyle-ski, hvor det gælder om at lave tricks og akrobatik, mens man kører ned af pisten.

- Konkurrencen er historisk i forhold til frestyle-ski i Danmark. Det er en helt ny måde at samles omkring det på. Der har været konkurrencer som disse før, men det er første gang i efterskole-regi. Det lover godt for fremtiden, at vi kan skaffe så mange tilhængere til det, siger Janus Hecht, der er skilærer på SINEs ski-linje, til TV SYD.

I alt deltager seks efterskoler med skisports-linjer i konkurrencen. Mange er dem er også på vej til at få de samme faciliteter som SINE. Det betyder, at efterskolerne på sigt kan tage rundt til hinanden for at konkurrere – og det er rigtig godt for sportens udvikling i Danmark, mener Janus Hecht.

Eleverne er også begejstrede for at komme ud og prøve sig af mod andre.

-Jeg synes, at det er super fedt. Vi får lov til at se nogen fra de andre efterskoler og køre mod dem. Det er et mega fedt arrangement, siger Markus Haakon Boa, fra BGI Akademiet, til TV SYD.

Underlaget, der bliver kørt på til konkurrencen, kan bedst beskrives som at køre på en meget iset pist. 

Her kan du se, hvordan et nedløb ser ud fra udøverens perspektiv.