I morgen starter billetsalget til Tønder Festival 2014

Næste år kan Tønder Festivalen fejre sit 40 års jubilæum, og fra fredag går det løs med billetsalget til festivalen, der var truet af lukning for få uger siden.

Tønder Festivalen tog tilbage i 2012 fat på en omfattende modernisering. Festivalpladsen blev centrum i højere grad, flere nye scener kom til, og publikum købte nu billet til hele festivalen og ikke kun til enkeltkoncerter. Det nye koncept slog for alvor igennem i 2013.

Desværre fulgte økonomien ikke med. Mange store investeringer og uforudsete udgifter drænede kassen. Trods stor kunstnerisk succes og en enorm publikumsinteresse kom festivalen ud med et underskud på 1,6 mio. kroner i år. Det betød, at festivalen stod med et meget alvorligt likviditetsproblem. Redningen kom i november fra Tønder Kommune, der dels gav et ekstraordinært tilskud på en million kroner til festivalen og dels stillede garanti for lån.

Festivalledelsen, alle de frivillige, hele Tønder by og ikke mindst publikum kunne ånde lettet op. Og nu er festivalen sikret arbejdsro og alle kan glæde sig til en jubilæumsfestival i 2014.

 

Fakta om billetsalg: