Ja tak til flere kæmpe-vindmøller

De har udsigt til at blive nogle af de nærmeste naboer til nye tårnhøje vindmøller, alligevel så står en gruppe borgere i dag frem og siger ja tak til flere af slagsen.

En gruppe borgere fra Sæd ved Tønder står i dag frem og siger ja tak til seks nye kæmpevindmøller.

Det er udsigten til en økonomisk saltvandsindsprøjning, der får borgerne til at stå klar med åbne arme.

quote

Vi har vindmøller her i området i forvejen, og de her seks møller vil ikke ændre noget på hverken støj eller priser på jord og ejendomme.

Claus Hansen, selvstændig, Sæd

- Jeg synes, det kunne være rigtigt godt for byen at få nogle af ekstra penge, der kommer ud af det her, desuden har vi borgere mulighed for at investere i det her, siger Claus Hansen, der bor i Sæd.

Han og gruppen af borgere, der siger ja tak til flere møller i området, frygter hverken for faldende ejendomspriser eller støj fra de store vinger.

- Vi har vindmøller her i området i forvejen, og de her seks møller vil ikke ændre noget på hverken støj eller priser på jord og ejendomme, mener Claus Hansen.

quote

Jeg synes, det kunne være rigtigt godt for byen at få nogle af ekstra penge, der kommer ud af det her, desuden har vi borgere mulighed for at investere i det her.

Claus Hansen, selvstændig, Sæd

Ja-sigerne præsenterede mandag deres argumenter ved et pressemøde. Et møde der blev arrangeret, fordi de er utilfredse med, at modstanderne af vindmølleplanerne ifølge dem alt for ofte får for meget taletid. 

Selvom vindmølleprojektet idag får medvind fra en gruppe borgere i Sæd, så har modstanderne ikke tænkt sig, at droppe deres protester. For der er også modstand mod flere vindmøller i området.

- Rigtig mange borgere er bekymrede for de kæmpestore møller, der er 150 meter høje. Samtidig har man givet tyskerne tilladelse til at placere yderligere ni møller helt op til grænsen, så der er mange møller i området, siger en af modstanderne, Bjarne Jacewicz, som til daglig er ejendomsmægler i området.