Københavnere på bræt og hjul i Sønderjylland: Man bliver aldrig for gammel til at lære at stå på skateboard

TV2 Lorry har sendt journalist Sascha Yang til Haderslev Street Dome, hvor hun skal på et skateboard-kursus og blive klogere på, hvorfor skaterkulturen er presset. Det sker som en del af et sommerprojekt mellem TV2-regionerne, hvor tv-stationerne besøger hinandens sendeområder.

I Haderslev finder man Street Dome, der er et samlingssted for gadesport som skateboard, løbehjul, klatring og parkour.

En 30 meter høj silo med en klatrevæg på siden er det første, man ser, når man nærmer sig, og jeres udsendte er et kort øjeblik alvorligt bange for, at det er klatring, der er på programmet.

Det viser sig i stedet, at fotografen Rasmus og jeg skal på skateboardskole.

Sommer i Danmark

Det er altid godt med nye øjne på et område. Derfor bytter regionerne rundt og besøger hinanden for at se, hvad det område lige præcist har at byde på af spændende sommeroplevelser.


Hver uge sender en region en vært ud til en af de andre TV 2-regioner, hvor der skal prøves nye ting af indenfor kategorierne action, børn, gastronomi og natur.


Der sendes fire indslag hver uge fra en af de syv regioner TV 2/BORNHOLM, TV2 Fyn, TV 2 Lorry, TV MIDTVEST, TV2 Nord, TV2 ØST og TV SYD.

Det er et 45 minutters kursus, hvor man gennemgår de grundlæggende teknikker inden for skateboard.

Kurset er lavet for at fremme skateboard-kulturen, som har været presset de senere år, fordi løbehjul er steget enormt i popularitet.

Jeg bliver øjeblikkeligt bange for at dø med et rullende bræt under fødderne, men underviser og daglig leder af Street Dome Haderslev, Morten Bennetsen, insisterer på, at man kan lære at stå på skateboard, hvis man kan stå på ét ben. Jeg kan godt stå på ét ben. Så der er ingen vej udenom.

Skateboard-kurset er bygget op sådan, at man starter med en ny svær øvelse, så bygger man ovenpå med en endnu sværere øvelse, der gør, at den forrige øvelse pludselig ikke synes så svær alligevel, når man så vender tilbage til den.

Hvad byder Street Dome Haderslev på?

Street Dome Haderslev er en Skandinaviens største skateparker, hvor man kan give sig i kast med flere af gadesportens discipliner lige fra at stå på skateboard, løbehjul, rulleskøjter og BMX-cykel til klatring og parkour.


Derfor er der også mulighed for at boltre sig på asfalten både indendørs og udendørs tilpasset forskellige niveauer for både børn og voksne.

Kilde: Street Dome Haderslev

Undervejs krydres der med øvelser, der tester ens reflekser, og viser, at de rent faktisk virker, og at min reaktionsevne, meget langt hen ad vejen, nok skal redde mig, så jeg undgår at lande pladask på ansigtet.

Forløbet er meget pædagogisk opbygget. Efter 45 minutter kan jeg køre på skateboard. Man kan diskutere, om det ser elegant ud - men missionen lykkes og eleven overlever.

Idéen med kurset er, at børn skal tage deres forældre med, som en slags skiskole for hele familien, og at man i sikre rammer lærer at stå på skateboard.

Man kan læse mere om skateboardskolen på Street Dome Haderslevs hjemmeside.