Tidligere ejer af forlist båd står frem: - Det er dybt sørgeligt

Den tidligere ejer af den forliste båd i Horsens Fjord er træt af, at folk tror, det er ham, som har ansvaret for den omdiskuterede træbåd.

Den forliste båd, der har drevet rundt i Horsens Fjord i månedsvis, er blevet genstand for stor debat. Den har både været forbi Søfartsstyrelsen, Fiskeristyrelsen og Horsens Kommune - men også på Facebook diskuteres båden efter TV2 ØSTJYLLAND's omtale.

quote

Jeg totalrenoverede det skib for cirka tre år siden. Det er virkelig dybt sørgeligt.

Rene Nielsen, tidligere ejer

Og nu står bådens tidligere ejer frem. Omtalen har nemlig resulteret i, at Rene Nielsen har modtaget adskillige henvendelser fra folk, der ved, at han har ejet båden, og som stadig tror, det er hans.

- Folk skriver, om jeg ikke skal tage at smutte ud og få bjærget det vrag. Jeg er træt af det. Jeg kan jo bare ignorere det, men så alligevel ikke. Det er irriterende, at det er mig, der fremstår som om, jeg har ansvaret for det, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

For det er ikke tilfældet. For to år siden solgte Rene Nielsen den danskbyggede træbåd fra 1952 med navnet 'C'est la Vie'.

- Det er et dybt sørgeligt syn, at den nu ligger og går til der i fjorden. Den båd er et dansk klenodie, siger han.

- Jeg totalrenoverede det skib for cirka tre år siden. Det er virkelig dybt sørgeligt.

Bjærgningsforsøg mislykkedes

Rene Nielsen fortæller, at han godt ved, hvem der ejer båden i dag, men at han ikke vil udstille manden. Derudover ved han også, hvordan båden er endt som et forlist vrag i Horsens Fjord.

- Ham, der har købt den af mig, havde haft den liggende på land i et år. Så har han sejlet den tilbage til Horsens, hvor han lagde den på anker og tog en gummibåd i land, siger han.

- Men så er den drevet, fordi ankeret ikke har fået fat. Så er den gået på grund og har lagt sig på siden.

Rene Nielsen siger, at manden, som han solgte båden til, og som ejede den, da den forliste, faktisk har prøvet at bjærge den. Men ifølge Rene Nielsen gik det galt på grund af lavvande, og siden blev bjærgningsudstyret stjålet.

- Han lånte en del bjergningsudstyr i Horsens. De skulle have hævet båden, men da de er derude, konstaterer de, at det er for lavvande, siger han.

- De venter på land på, at det ikke længere er lavvande, men da de kommer tilbage til båden, har der i mellemtiden været nogle ude og stjæle noget af udstyret.

Rene Nielsen fortæller, at ejeren af båden har indhentet et tilbud på, hvad det ville koste at bjærge båden, men at han ikke har råd.

Burde ikke være så svært

I sidste ende er Rene Nielsen træt af, at sagen er blevet trukket i langdrag.

- Det, der irriterer mig, er, at politikerne i Horsens Kommune ikke bare gør noget ved sagen, i stedet for at blive ved med at sende den videre til andre myndigheder, siger han.

- Det undrer mig, at der ikke er en eneste fra kommunen, der går ned til havnefogeden, hvor navnet på ejeren står registreret.

Horsens Kommune har tidligere fortalt, at de ikke har interesse i at finde frem til bådens ejer, da de grundlæggende ikke mener, at det er en kommunal opgave.

Rene Nielsen fortæller også, at både politiet og havnen er bekendt med ejerens identitet.