I en pause under optagelserne brød hun sammen i tårer – i dag ved hun hvorfor

I dag ved 25-årige Mekdes, hvorfor oplevelsen gjorde så stort indtryk på hende. Foto: TV2
Af Morten Høeberg Mortensen
Udgivet
Artiklen er mere end 30 dage gammel
I samarbejde med TV 2 Nyheder

Mekdes balancerer mellem at tro og at tvivle på sig selv. Den største tvivl ramte efter særlig oplevelse tidligt i hendes karrieren.

Mekdes vidste ikke, hvad hun skulle gøre af sig selv.

Under et halvtag sad de tre chefer, som styrede produktionen af ’Toppen af poppen’. De var midt i en samtale, men Mekdes lod sig bare dumpe ned midt imellem dem med bævrende underlæbe.

Det var sidste optagedag, og om 20 minutter skulle hun sætte sig klar med de andre artister. Som den første skulle hun selv på banen og synge en af Medinas sange.

Lydprøven var gennemført, og bandet sad klar.

- Jeg ved det ikke… Jeg er bare lidt rørt, fremstammede Mekdes.

Så brød hun ud i tårer.

Den betænksomme bølle

Når 25-årige Mekdes Vinholt Pedersen, går på scenen, er det blot under fornavnet Mekdes. Udover flere singler og EP’er, har hun også udgivet albummet ’Greedy’ fra 2022.

Hun har vundet P3-Talentprisen, storhittet med sangen ’Føles godt’ sammen med kunstneren Uro, og er nu aktuel i ’Toppen af poppen’.

Rejsen dertil har været lang. Både i antal kilometer, men også personligt. Og så har den kræveten portion selvtillid så stor, at den kan kvase selv den største tvivl.

Mekdes skilte sig ud i barndomsbyen Starup, hvor hun følte sig som den eneste, der dyrkede musikken. Foto: Privatfoto

Mekdes blev født i Etiopien, men blev som otte måneder gammel adopteret ind i en familie i den lille sønderjyske by Starup, hvor hun skilte sig ud med sit store krøllede hår.

Hun var med egne ord lidt af en ”bølle”.

- Jeg var dårlig til ikke at få min vilje. Selv de mindste ting kunne ødelægge min dag fuldstændig, siger Mekdes.

Når hun blev allermest vred, blev hun voldelig mod de andre børn, og hun blev ofte sendt udenfor klasselokalet for at køle af.

Men det var ikke, fordi hun havde lyst til at gøre andre ondt.

Tværtimod.

Hun havde bare svært ved at skelne mellem rigtigt og forkert. Derfor fik hun også altid dårlig samvittighed, når hun havde gjort nogen kede af det.

Engang løb hun hjemmefra i vrede, men efterlod først en seddel på døren.

”Hej mor, jeg er bare lige løbet hjemmefra,” stod der, så hendes mor ikke skulle bekymre sig alt for meget.

Musik var et frirum, men det hjalp blandt andet også Mekdes til at koncentrere sig. Foto: Privatfoto

I skolen havde hun svært ved at koncentrere sig, og lære det hun skulle. Det var ikke så meget, fordi hun ikke kunne, men snarere fordi hun ikke rigtig gad.

Det hjalp en smule, hvis hun fik lov til at høre musik i det ene øre.

For selvom Starup var en traditionel dansk fodbold- og håndboldby, så vidste hun fra en meget tidlig alder, at der var noget andet, der trak mere i hende.

Musikken.

Selvom hun følte, at hun var den eneste i Starup, der dyrkede musikken, så følte hun sig ikke ensom. Musikken blev hendes fristed. Det var hendes styrke.

Det var især sangene på Disney Channel, i MGP og i Eurovision, der vakte Mekdes' kærlighed til musik. Foto: Privatfoto

Kritisk karaoke

Da Mekdes som 12-årig flyttede til Kolding med resten af sin familie, efterlod hun det udadreagerende barn i Starup. Dermed tog hun et stort spadestik til at blive den person, hun er i dag.

I dag er hun sin egen største kritiker, når det kommer til musikken. Sikkert en bivirkning af at vokse op i en sportsfamilie, hvor man var resultatorienteret, og hele tiden at stræbte efter at forbedre sig.

Selvkritikken skinner igennem i et ferieminde, som Mekdes husker meget tydeligt.

I 2017 var hun med familien på Mallorca, og Mekdes var taget på karaokebar med sin bror.

Hun havde besluttet sig for at blæse de omtrent otte bargæster bagover med Beyonces ’Halo’, som hun havde øvet sig på i over et år.

Og alle fremmødte var da også ellevilde. Men ikke Mekdes selv, som følte, at hun kunne have gjort det bedre.

- Jeg lagde mikrofonen hårdt ned i bordet og stormede ud, fordi jeg var så sur, siger hun.

Så gik hun frem og tilbage ude på gaden i rent raseri, mens hendes bror skraldgrinende prøvede at forklare hende, hvor ligegyldigt det var.

- Der gik over et år, før han kunne nævne episoden, uden at jeg blev rasende igen.

Et par år senere skulle hun møde sin karrieres hidtil største modgang. Nu var det ikke kun hendes egen selvkritik, der såede tvivl i hende.

I dag fylder tvivlen 50 procent af tiden for Mekdes. Foto: Jacob Fredegaard Hansen

Ramte alle usikkerheder

Mekdes, der på det tidspunkt var omkring 19 eller 20, var i starten af sin karriere, da hun i en periode arbejdede sammen med et hold af producerer, som havde tilbudt at hjælpe med at forme hendes musik.

Men hun fandt hurtigt ud af, at samarbejdet ikke var det rigtige for hende.

I hendes hoved var Mekdes hende, og kun hende. Men hun oplevede, at Mekdes pludselig var blevet en gruppe af mennesker, som ville forskellige ting rent musikalsk.

Mekdes skriver og producerer alt sin musik selv. Blandt andet i hjemmestudiet i Kolding, hvor hun bor. Foto: Phillip Leonhard

Da hun fortalte de andre, at hun ville fortsætte alene, fik hun en kontant melding:

”Det tror vi virkelig ikke på, at du kan.”

- Jeg var på en måde stadig et barn. Så det ramte alle mine usikkerheder, siger Mekdes.

Efter bruddet havnede hun i en skriveblokade.

Komplimenter i bagagen

Mekdes arbejdede sig dog igennem blokaden efter nogle måneder, da det lykkedes hende at skrive sangen 'In favor of you'. Og selvom oplevelsen såede tvivl i hende, så krævede det netop også en stor portion selvtillid at turde at afbryde samarbejdet.

En selvtillid, der allerede begyndte at spire i den lille musikglade pige med det store hår hjemme i Starup.

Fordi hun var den eneste i barndomsbyen, der dyrkede musikken, var hun jo også den bedste. Og det lod andre hende gerne vide.

- Så når jeg får at vide, at der er noget, jeg ikke kan, så har jeg alligevel adskillige års komplimenter i bagagen, som bekræfter mig i, at jeg er god nok, siger Mekdes.

Mekdes' kæreste Lærke har betydet rigtig meget, og hun er blandt andet god til at få Mekdes til at tro mere på sig selv. Foto: Privatfoto

Selvom tvivlen og selvkritikken stadig fylder 50 procent af tiden, så gør hun sit bedste for at fokusere på det positive.

I dag skriver og producerer Mekdes alle sine sange selv.

- Jeg er så specifik. Inde i hovedet ved jeg lige præcis, hvordan jeg vil have det til at lyde. Og så er det nemmere at bringe det til live uden støj fra andre. Jeg stoler meget på min egen intuition og smag, siger hun.

Troen på egne evner har da også bragt hende langt siden det mislykkede samarbejde. Og nu kan hele Danmark følge med, når hun toner frem i ’Toppen af poppen’.

Det skulle vise sig at blive en vanvittigt følelsesladet oplevelse for hende.

Når Mekdes bliver nervøs inden en koncert, siger hun positive ting til sig selv. Noget hun lærte af Medina under 'Toppen af poppen'. Foto: Dennis Frandsen

En kæmpe legeplads

Lige da hun fik at vide, at hun var blevet tilbudt at være med i ’Toppen af poppen’, tvivlede hun. Var hun for ny?

- Jeg var bange for, om folk ville tænke, ”hvorfor dælen er hun med? Det hedder jo ikke ’Bunden af poppen’ eller ’Starten af poppen’.”

Men hun har altid holdt meget af programmets koncept, så beslutningen var i sidste ende slet ikke svær at tage.

Mekdes har altid holdt af 'Toppen af poppen'. Foto: TV2

Hun så det som en ”kæmpe legeplads”, hvor hun kunne få lov til at slå sig løs. Og en mulighed for at invitere danskerne med ind i sit musikalske univers.

Allerede på første optagedag stod det dog klart, at hun især på ét punkt adskilte sig fra de andre.

Mekdes var starstruck. Meget starstruck.

Spillede ikke sej

Hun sagde måske ikke helt så meget, som hun plejede. Hun prøvede bare at tage det hele ind.

Den ellers selvsikre Mekdes, havde svært ved at forstå, at hun var landet i samme selskab som Anne Linnet, Medina, Peter Sommer Jonah Blacksmith og Dopha – de andre deltagere i årets ’Toppen af poppen’.

- Det var slet ikke nogen hemmelighed. Jeg syntes, det var så surrealistisk, siger hun.

Hun kunne ikke lade være med at have en nagende tanke om, hvorvidt hun var lige så dygtig som de andre. På samme tid var det et enormt privilegie for hende at tilbringe tid med dem, og ikke mindst at få lov til at spille deres sange for dem.

- Og heldigvis var det så ærlig en forsamling, at man gerne måtte gå ind i et rum og bare sige, ”jeg starstrucker for sygt”. Man behøvede ikke at spille sej, siger Mekdes.

Flere gange i løbet af ugen, boblede de overvældende følelserne også op i hende. Det største udbrud kom dog den sidste dag.

Den eller så selvtillidsfulde Mekdes lagde slet ikke skjul på, at hun var starstruck i mødet med de andre deltagere. Foto: TV 2

Fantastiske tilfældigheder

20 minutter inden hun skulle synge for Medina og de andre, vidste Mekdes ikke rigtig, hvad hun skulle gøre af sig selv. Hun var bare overvældet.

-Ej, nu skal jeg også snart stoppe med at græde, tænkte Mekdes, mens de tre produktionschefer, der var kvinder på omtrent Mekdes’ mors alder, trøstede og støttede hende.

I situationen havde hun svært ved at begribe, hvorfor hun var så rørt.

Mekdes er utroligt taknemmelig for, at hendes liv endte, som det gjorde. Det var nemlig slet ikke givet. Foto: TV 2

En del af det var selvfølgelig, at det havde været en kæmpe oplevelse at være med.

- Man går meget og drømmer om, at alting altid skal blive endnu større. Men i det moment blev jeg bare ramt af, at nu skete det rent faktisk. Det var en kæmpe milepæl, som jeg virkelig skulle huske at sætte pris på, siger hun.

Når hun i dag tænker tilbage på episoden kan hun også se, at der var en langt større årsag.

For på en måde var ’Toppen af poppen’ også kulminationen på et helt livs fantastiske tilfældigheder.

En lang række af dominobrikker, der var faldet helt tilfældigt, men stadig lige præcis i den rigtige rækkefølge, fra at Mekdes blev født i Etiopien, til at hun nu sad i Harboøre og ventede på at synge, for et af sine helt store idoler.

En rørende optræden

Hun føler en enorm taknemmelighed over, hvordan hendes liv er endt, i forhold til hvordan det kunne være blevet. Og den taknemmelighed blev sat i perspektiv lige der under tv-optagelserne.

- Én ting er at blive adopteret til et land, hvor man har det godt. Eller bare til et land hvor man overlever. Noget andet er, at jeg får lov til at udleve min største drøm, som jeg har haft, siden jeg var helt lille, siger hun.

- Gid at alle kunne få lov til at opleve så gode ting. For det gør alle ikke. Heller ikke selvom de kæmper mindst lige så hårdt som mig. Hvor er det vildt, at det lige præcis var mig, der fik den familie og det liv. Alle de tilfælde, der har gjort, at livet blev, som det blev.

Til sidst fik hun styr på følelserne og blev klar til at optage. De andre deltagere vidste ikke, at hun lige havde haft et mindre sammenbrud.

Da Mekdes havde sunget for de andre, fik Medina tårer i øjnene.

- Jeg har også lige grædt, sagde Mekdes bramfrit, nærmest uden at tænke over det.

- Hvorfor? spurgte Medina helt forundret.

Det kunne Mekdes ikke helt forklare.

Det kan hun i dag.

Studieboom skaber behov for flere boligere

Alen Imamovič læser økonomi på Syddansk Universitet. Han bo i en lejlighed i Broager, hvorfra han pendler til universitet. Det tager cirka 35 minutter med bussen. Foto: Thomas Møller
Udgivet

Sønderborg Kommune knokler for at følge med efterspørgslen på studieboliger. Nu skal et gammelt vandrehjem tages i brug.

Sønderborg står over for en stigende efterspørgsel af studieboliger, da flere studerende søger mod byen.

Det oplevede Alen Imamovič fra Slovakiet, da han søgte om studiebolig i maj.

- Jeg blev ikke tilbudt en bolig før den 12. august, og jeg blev kun tilbudt én bolig, selvom jeg havde skrevet mig op til omkring 35 boliger, siger Alen Imamovic, der til dagligt læser økonomi på Syddansk Universitet.

Alen Imamovič takkede ja til boligen i Broager, som ligger 35 minutter fra Syddansk Universitet i Sønderborg med offentlig transport.

- Jeg har sommetider undervisning, der først slutter klokken 20.00 om aftenen, og så skal jeg skynde mig at nå bussen. Hvis ikke jeg når den, så skal jeg vente to timer på den næste, siger Alen Imamovič.

I øjeblikket er der cirka 1.300 studerende på Syddansk Universitet (SDU) i Sønderborg, men universitetet forventer, at antallet vil mere end fordoble frem mod 2028.

Ifølge prognoser, udarbejdet af SDU, vil der derfor mangle omkring 800 studieboliger i kommunen om fire år, hvilket har sat kommunen i gang med at finde løsninger.

Vandrehjem til salg

For at imødekomme det voksende behov for studieboliger har Sønderborg Kommune besluttet at købe det gamle vandrerhjem, der netop har været til salg.

- På den korte bane vil det blive indrettet til kollegieværelser, for det er det, vi helt akut mangler. Vi arbejder hen mod næste års studieoptag igen, og der skal vi være klar med flere boliger i Sønderborg, siger borgmester Erik Lorentzen (A).

Den nu tidligere ejer Mads Friis oplevede nedgang af bookninger. Specielt skoleture oplevede han, der blev booket færre og færre af. Derfor gav derfor ikke den profit mads Friis havde regnet med. Foto: Josephine Maria Møller

Kommunen overtager vandrehjemmet til en værdi af 14,7 millioner kroner på mandag, og planen er at oprette 60 nye boliger til studerende.

Selvom købet af vandrehjemmet ikke løser boligmanglen i byen, så er det et lille plaster på såret.

- Vi følger det her tæt, og gør hvad vi kan, for at alle kan få tag over hovedet, siger Erik Lorentzen.

Det er ikke første gang vandrehjemmet lander i kommunale hænder. De ejede det fra 1987 indtil 2004.

Ny plan om Nørager

I jagten på studieboliger, har kommunen for nylig undersøgt, om de nedrivningstruede lejligheder i området Nørager kunne omdannes til 540 studieboliger.

Den plan er nu lagt på hylden, da økonomien ikke kan hænge sammen. Omdannelsen af boligerne i Nørager havde ellers hjulpet gevaldigt på boligudfordringerne.

- Det er selvfølgelig en ærgerlig situation, men vi arbejder på en plan B, fortæller Erik Lorentzen.

Den nye plan indebærer at kun nogle af bygninger i Nørager skal omdannes til studieboliger. Kommunen har dermed skruet ned for bolig-blusset i området, og håber derfor på at økonomien følger trop.

Der er nu sat en ny plan i søen, som Sønderborg borgmester håber bliver stemt igennem af alle parter. Foto: Josephine Maria Møller

- Vi må bare erkende, at økonomien ikke er til det, men forhåbentlig bliver den nye plan stemt igennem af alle parter, siger borgmesteren.

Der har tidligere været planer om at nedrive 10 af boligblokkene for at gøre plads til nye rækkehuse. Den plan er nu også sat i bero.

Langt væk hjemmefra

Selvom Alen Imamovič havde drømt om en bolig tættere på universitet, så føler han sig meget heldig.

- Nogen af mine venner fik tilbudt bolig i Kolding, fordi der ikke var andet. Jeg har også nogen venner, som bor i Nordborg, hvilket også er ret langt væk. Så jeg føler mig faktisk meget heldig, siger Alen Imamovič.

Per Boysen, som er bestyrelsesformand for Studiebolig Syd, fortæller, at flere studerende har måttet finde alternative boligløsninger i en periode.

- Det er sådan, at de studerende må blive boende i tre måneder efter endt uddannelse, og det næste semester starter to måneder efter. Derfor er der nogen studerende, der har måtte bo på campingpladser eller andre steder i en periode, inden de kan komme ind på et kollegie eller i en studiebolig, siger han.

På trods af boligsituationen i Sønderborg, så er Alen Imamovic glad for sit ophold i Danmark.

- Jeg overvejer at bliver her, når jeg er færdig med at studere. Jeg elsker at være her, siger han.

Han mistede sin far som 4-årig - først 70 år senere lærte han ham at kende

Karl Jørgen Hansen er hele sit liv blevet kaldt 'Kalle', og hører aldrig sit sande navn udover de få situationer, hvor han bruger sit sygesikringsbevis. Foto: privat
Udgivet

Den 5. oktober er det 80-årsdagen for deportationen af de grænsegendarmer, der blev sendt til koncentrationslejre. For Karl Hansen er det en særlig dag.

Mindehøjtideligheden for grænsegendarmerne er blevet afholdt siden 1946. Lørdag afholdes den i Frøslevlejren, hvor mindestenen, der før stod i Kruså, er blevet placeret.

Hele 141 grænsegendarmer blev deporteret den 5. oktober, og derfor betyder dagen meget for mange. Helt særlig er dagen i hvert fald for 84-årige Karl Jørgen Hansen.

Hvad er en grænsegendarm?

Grænsegendarmeriet var et militært korps, som blev oprettet af Frederik VI i 1839. Grænsegendarmerne bevogtede grænsen mod smuglere, grænseoverløbere og flygtninge.

De soldater og officerer, som fra dansk side bevogtede grænsen mellem Danmark og Tyskland under anden verdenskrig, blev kaldt grænsegendarmer.

Kilde: Grænsesti.dk

Han er efterkommer af overgendarm Hans Christian Hansen, der blev deporteret til koncentrationslejren Neuengamme i Hamborg.

Hans Christian Hansen endte med at dø den 19. december, knap tre måneder efter sin ankomst, som følge af de kummerlige forhold, som koncentrationslejrene var kendt for.

Hans Christian Hansen var overgendarm. Her ses han med sin hund foran sit hus i Kegnæs Foto: Privatfoto

Derfor var Karl Jørgen Hansen kun fire år, da hans far døde, og det har betydet, at han ikke har haft en stor relation til hverken sin far eller hans historie.

Men det ændrede sig efter et besøg på Frøslevmuseet. Her fik han hele historien om sin far - fra da han blev placeret i Frøslevlejren til hans død i Neuengamme koncentrationslejr.

- Det var først, da jeg besøgte Frøslevmuseet, at det gik op for mig, at min far blev deporteret på sin fødselsdag, den 5. oktober, fortæller Karl Jørgen Hansen.

Efter besøget på Frøslevmuseet var det, som om betydningen af dagen ændrede sig, fordi han nu kendte mere til sin fars historie.

Karl Jørgen Hansens far H.C. Hansen kom først til Frøslevlejren, men blev sidenhen rykket til den tyske koncentrationslejr Neuengamme i Hamborg.

Karl Jørgen Hansen forklarer grådkvalt, at det føles som om, at han er blevet tættere forbundet til sin far.

- Jeg har altid vidst, at han var en god far, selvom jeg ikke har kendt ham. Men efter jeg har deltaget i mindehøjtideligheden de sidste ti år, føler jeg, at jeg er kommet tættere på min far. Hver gang jeg lægger blomsterkransen ved mindestenen får jeg en klump i halsen - og det gør jeg også nu, lyder det fra Karl Jørgen Hansen.

Karl Jørgen Hansen og hans hustru Inge har trofast deltaget i mindehøjtideligheden de sidste 10 år. Hvert år kommer de med en stor portion af familien. Foto: Privatfoto

Uvist hvorfor grænsegendarmerne skulle i lejre

Erling Mario Madsen er driftsleder på Frøslevmuseet. Han forklarer, at man ikke kender den præcise grund til, at grænsegendarmerne blev placeret i Frøslevlejren og sidenhen i tyske koncentrationslejre.

- Man har aldrig fået en officiel forklaring. Man ved, at tyskerne sendte det danske politi i fangelejre, fordi de var bevæbnede, og derfor havde de en større mulighed for at gøre oprør mod tyskerne, fortæller Erling Mario Madsen og tilføjer:

- Man ved som sagt ikke med sikkerhed, hvorfor de danske grænsegendarmer skulle tages til fange, men baggrunden for det er sandsynligvis den samme.

38 ud af 141 grænsegendarmer endte med at dø i de tyske koncentrationslejre.

Et samlingspunkt for familien

Karl Jørgen Hansen og hans hustru Inge Hansen har deltaget troligt i mindehøjtideligheden den 5. oktober de sidste ti år.

Det gør de både for at minde H.C. Hansen på den dag, han blev deporteret, og for at fejre hans fødselsdag.

- Det er kommet til at betyde mere for mig, end det har gjort. Måske er det fordi, man er blevet ældre og kommer til at tænke mere over den slags ting, fortæller Karl Jørgen Hansen.

I Kegnæs er der hejst en mindesten til ære for Karl Jørgen Hansens far, overgendarm H.C. Hansen. Foto: Privatfoto

Karl Jørgen og Inge Hansen tager altid til Frøslevlejren med en stor portion af familien.

Begivenheden er blevet et slags samlingspunkt for dem.

I år bliver de elleve familiemedlemmer til mindehøjtideligheden, blandt andet Hans Christian Hansens børnebørn og tipoldebørn.

- H.C. Hansen er min far og mine nevøers farfar, og han er sågar et af børnenes tipoldefar. Derfor er det vigtigt for os at komme og mindes ham på dagen, han blev deporteret – og ikke mindst på hans fødselsdag, lyder det fra Karl Jørgen Hansen.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt og vise dig funktioner til sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid tilbagetrække eller ændre dit samtykke, ved at klikke på ”Opdater dit cookietilsagn her” i bunden af siden. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere om brugen af cookies.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_cbt Chartbeat
_v__cb_cp_expires Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
Chartbeat
_cb Chartbeat
userId tvsyd.dk
_chartbeat4_expires Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
ebx_webtag_ Echobox

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
visitedPagesV2 tvsyd.dk
recencyLastVisitV2 tvsyd.dk
visitHistoryFrequencyV2 tvsyd.dk
__whplayCrate tvsyd.dk
__whseenVerticalVideosCrate tvsyd.dk
CookieConsent tvsyd.dk
frequencyCategoryV2 tvsyd.dk
recencyCategoryV2 tvsyd.dk

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
csrftoken instagram.com
lidc LinkedIn
bscookie LinkedIn
li_gc LinkedIn
csrftoken instagram.com
bcookie LinkedIn
JSESSIONID LinkedIn
lang LinkedIn
lang LinkedIn
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube
tableau_locale public.tableau.com
tableau_public_negotiated_locale public.tableau.com

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
sp_landing spotify.com
sp_t spotify.com