Oversigt

Film med vejlenser på rollelisten havnet i stormvejr

Skuespiller Claes Bang er i øjeblikket aktuel med filmatiseringen af den russiske forfatter Mikhail Bulgakovs bog 'Mesteren og Margarita', som har været et hit på det store lærred i de russiske biografer.

Filmen falder dog mildt sagt ikke i god jord hos Kreml-propagandister, som har sendt heftig kritik og trusler efter filmens instruktør Michael Lockshin. Det skriver det amerikanske medie Variety.

Instruktøren er født i Sovjetunionen, men er i dag amerikansk statsborger. Han er kendt for at være kritisk overfor Ruslands præsident, Vladimir Putin, og landets invasion af Ukraine.

Claes Bang, som er opvokset i Vejle, fortæller til DR, at han ikke har opnået lignende med en film, han har medvirket i.

Mesteren og Margarita handler ikke om Ruslands nuværende præsident, men der er ifølge vejlenseren paralleller til nutidens styre. Han mener, at filmen har sin berettigelse.

- Jeg håber, denne film blandt andet vil være med til at hjælpe os til at holde fokus på, hvor farlig en mand Putin er, siger Claes Bang til DR.

Filmen er endnu ikke blevet vist i danske biografer, og det er uvist, om den vil få premiere herhjemme.