Knæk Cancer-indsamling slår alle rekorder

Kolding og Kirk Kapital donerede store beløb til Knæk Cancer Indsamlingen, der endte på knap 170 millioner kroner.

Lørdag aften samlede danskerne ind til Knæk Cancer for 10. år i træk.

Aftenen bød på mange stærke og rørende oplevelser og flotte og overraskende donationer.

Indsamlingen endte på 169.848.989, og det er det største beløb, der nogensinde er samlet ind i ’Knæk Cancers’ historie.

- Det er så fantastisk – jeg kan næsten ikke finde ord. Jeg er dybt taknemmelig og rørt over det fantastiske engagement, danskerne igen i år har vist under Knæk Cancer – både økonomisk og menneskeligt. Det er Danmark, når vi er bedst, siger Jesper Fisker, der er administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse, og fortsætter:

- Nu glæder vi os til at dele de mange penge ud til en lang række spændende projekter, der kan være med til at sikre, at færre får kræft, og at flere overlever og får et bedre liv med deres sygdom.

Vært med personlig historie om kræft

Værterne Louise Wolff, Andrea Elisabeth Rudolph og Natasja Crone stod i spidsen for showet.

Andrea Elizabeth Rudolph er selv lige kommet ud af et kræftforløb og fik sin sidste strålebehandling fredag.

Hun blev derfor flere gange berørt under showet, men fortalte, at hun var glad for at kunne stå på scenen lørdag aften.

- Jeg er ekstremt træt, men jeg er så glad for at være med her i aften, sagde hun.

- Jeg er vildt glad for at kunne gøre en forskel.

7. klasse donerede knapt 200.000 kroner

Danskerne har samlet ind til ’Knæk Cancer’ hele ugen, og der blev doneret mange overvældende beløb.

I 7.b på Mårslet Skole havde man samlet ind af en helt særlig grund. I klassen går 13-årige Oliver Pedersen, der fik konstateret kræft for nyligt. Derfor besluttede klassekammeraterne sig for at samle ind til ’Knæk Cancer’.

Hårdt arbejde med kagebagning, pantindsamling, hundeluftning, bilvask og hjemmearbejde endte med at løbe op i hele 197.000 kroner, som klassen donerede lørdag aften.

Tre jyske byer donerede over 1,5 million kroner

De to nordjyske byer Aabybro og Aars havde begge samlet ind. I Aabybro havde man blandt andet solgt yogatimer og armbånd.

En repræsentant for begge byer ringede ind til Hans Pilgaard i callcentret, og de to byer havde indsamlet 565.000 og 560.000 kroner – altså over en million. Også Kolding havde samlet ind og donerede hele 511.640 kroner.

Og så sendte investeringsvirksomheden Kirk Kapital A/S indsamlingen helt til vejrs, da den donerede 10 millioner kroner. Kirk Kapital A/S ligger i Vejle og er ejet af familien Kirk Johansen, som er en del af den store Lego-familie.

Indsamlingsbeløbet er det højeste, danskerne nogensinde har givet til Knæk Cancer. Sidste år kunne resultatet på ’Knæk Cancer Live’-aftenen opgøres til 139 millioner kroner, mens den hidtidige rekord på 163 millioner kroner stammer fra 2016.