Politiet: Ulovligt fyrværkeri blev fredag aften sprængt i luften

Der blev i de sene aftentimer fredag foretaget kontrollerede sprængninger af store mængder ulovligt fyrværkerimateriale fundet på en landejendom ved Rødding.

Syd- og Sønderjyllands Politi fandt fredag aften 37.000 kanonslag og knap 1000 krysantemumbomber i forskellige størrelser, og ca. fem ton fyrværkeri som batterier og raketter.

Ammunitionsrydningstjenesten, EOD, kom til  stede og vurderede, at dele af den ulovlige fyrværkeriet straks skulle sprænges under kontrollerede former.

Sprængningerne var overstået ved 23.30-tiden, og Syd- og Sønderjyllands Politi har i løbet af natten fået tømt lageret for resten af den ulovlige fyrværkeri.

Politiet indledte aktionen på en adresse på Bommerlundvej mellem Rødding og Jels fredag ved 17-tiden. Fundet blev gjort i en 600 kvadratmeter stor lagerhal på en ubeboet landejendom.

Politiet kom på sporet af lageret efter et tip om, der kunne findes fyrværkeri i lagerhallen på den ubeboede ejendom.

Der er i forbindelse med fundet anholdt en person, og Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at det i løbet af lørdagen vil  blive besluttet, om vedkommende skal fremstilles i grundlovsforhør.