Galleri: Kronprinsen og ministeren indvier bunkermuseum

Tirpitz-museet i Blåvand er netop blevet officielt indviet. Museet er på CNNs liste over de mest imødesete byggerier i verden i 2017.

Den officielle indvielse fandt sted torsdag formiddag ved 11-tiden, ved at H.K.H. Kronprins Frederik og kulturminister Mette Bock væltede et tjekkisk pindsvin, der er en kampvognsspærring lavet af kraftigt jern.

Inden da blev stjernearkitekten Bjarke Ingels fra BIG, kulturministeren og kronprinsen vist rundt i det nye museum, der på forhånd er udråbt som arkitektur i verdensklasse. Museet er på CNNs liste over de mest imødesete byggerier i verden i 2017.

quote

Da jeg gik rundt her i går aftes og i morges, så tænkte jeg, at det er vores mest dramatiske og underspillede byggeri til dato.

Bjarke Ingels, arkitekt, BIG

Så det var en stolt borgmester, der holdt tale for de mange fremmødte VIP’er.

- Det her er det stolteste øjeblik for mig som borgmester. Vi har fået noget helt unikt. Det virkede som et umuligt projekt. Det var det ikke. Det umulige er muligt, sagde borgmester Erik Buhl (V) i sin tale.

Ligeledes var det en stolt og glad stjernearkitekt.

- Når man har været i gang i seks år, så er det i dag, man kan mærke, om man har nået målet. Da jeg gik rundt her i går aftes og i morges, så tænkte jeg, at det er vores mest dramatiske og underspillede byggeri til dato, sagde stjernearkitekten Bjarke Ingels fra BIG under sin tale.

Tirpitz åbner for offentligheden i morgen fredag klokken 10.00. Du kan læse mere om museet og åbningstiderne på Vardemuseernes hjemmeside