Kasserer tømte kassen

En antenneforening i Ansager kunne ikke stole på deres kasserer, der overførte cirka 250.000 kroner fra kassen til sin egen konto.

En lokal antenneforening fra Ansager kunne på deres generalforsamling i februar konstatere, at der var rod i deres regnskaber. Formanden og et bestyrelsesmedlem måtte konfrontere kasseren, der måtte indrømme, at der var en del mystiske transaktioner i regnskabet. Han blev derefter ekskluderet fra bestyrelsen, og en ny kasserer blev valgt.

- Han sad enerådigt på regnskabet, og vi har haft for stor tillid til ham, fortæller formand for antenneforeningen, Bent Kristensen til Jydske Vestkysten.

Underslæbet løb op på omkring 250.000 kroner, og det svarer til cirka 500 kroner for hver af de 590 i foreningen.

Skab et system

DGI rådgiver mange foreninger på landsplan - både om struktur og daglig drift. Janne Bonde, der er foreningskonsulent for DGI Sønderjylland fortæller, at mange foreninger gør brug af en revisor, der holder styr på regnskabet sammen med kasseren - både for foreningens, medlemmernes og kasserens skyld.

- Det er vigtigt, at der bliver skabt et system i foreningen, så man har åbenhed og hele bestyrelsen ved, hvordan økonomien ser ud. Det dur ikke, at man lige pludselig efter et år på generalforsamlingen finder ud af, at der mangler 100.000 kroner i kassen.

Derudover skriver mange foreninger i deres vedtægter, at formanden, kasseren og et tredje bestyrelsesmedlem skal godkende større transaktioner fra foreningens konto. Og denne konto skal naturligvis være en bankkonto, og ikke bare en papkasse, som alle har adgang til.

Politiet går videre med sagen i Ansager, så snart et revideret regnskab kan fremlægges. Der bliver snart afholdt ekstraordinær generalforsamling i antenneforeningen i Ansager, hvor bestyrelsen og medlemmerne skal tage stilling til foreningens fremtid.