Minkavler: Vi trænger til afklaring. Nu

Torsdag aften fortsætter forhandlingerne på Christiansborg om erstatning for et tabt erhverv til minavlerne.

- Hold nu op med det hele og hold fokus på forhandlingerne. Vi trænger til en afklaring, sagde minkavler Nicki Løbner, Årre ved Varde, torsdag aften i TV SYD, med henvisning til, at politikerne på Christiansborg endnu ikke har fundet en model for erstatning til alle minkavlerne, som på regeringens opfordring lige nu slår alle deres mink ihjel og dermed deres erhverv. 

Hvad skal det koste?

- Hvad skal det koste, og hvornår har I et svar, lød spørgsmålet fra aftenens studievært, Mark Bundgaard, til folketingsmedlem for Venstre, Anni Matthiesen, Krogager ved Grindsted.

Hendes svar var, at forhandlingerne torsdag aften fortsatte på Christiansborg, og at erstatningsmodellen kalder på vurdering fra blandt andre advokater.

- Vi har ikke prøvet det før, og der er mange spørgsmål, men jeg kan oplyse, at der fredag er afsat et punkt om dette i Folketinget. Om vi så når dertil, må aftenens og måske også nattens forhandlinger vise, svarede Anni Matthiesen.

Ti års gennemsnitspris

Formand for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, Hedensted, har efterlyst en erstatningsmodel med udgangspunkt i de seneste ti års gennemsnitspris for skind samt på den forventede indtjening mange år ind i fremtiden. 

Fra 2009-19 lå branchens eksport mellem 5 og 13 milliarder kroner.