TV der bevæger dig

Ornitologisk sjældenhed set ved Filsø

Nyheden tiltrak hurtigt ornitologer fra både Nordjylland og hovedstaden.

En pelikan er set ved Filsø. Det er antageligt første gang nogensinde, at en vild pelikan lander i Danmark. Foto: Privat

I weekenden landede en ornitologisk sensation i Filsø. En pelikan. Det er antageligt første gang nogensinde, at sådan en fugl lander i Danmark, fortæller Bent Jakobsen, mangeårig leder af Blåvand Fuglestation. 

Fuglen blev set ved Filsø lørdag ved 14-tiden, og i dagens allersidste lys var ornitologer fra både hovedstadsområdet og Hirthals nået frem til Filsøs bredder for at se sjældenheden med deres egne øjne.

Nu har vi meldinger om, at den er set i Vejlerne oppe ved Thisted.

Bent Jakobsen, ornitolog, Blåvand Fuglestation

Set i Tyskland

- Den er kommet syd fra. Den blev set i Tyskland den 21. og 22. juni og hos os den 22. om eftermiddagen frem til søndag den 23., hvor den lettede ved 8.30-tiden og trak nord på.

Nu har vi meldinger om, at den er set i Vejlerne oppe ved Thisted, fortæller Bent Jakobsen.

Ude af kurs

Han vurderer, at fuglen er alvorligt ude af kurs. Den yngler normalt i det sydøstlige Europa og Tyrkiet, men dette er en ung fugl, måske et-årig, som bare er fløjet helt forkert, fortæller Bent Jakobsen.
   
Der er tidligere set pelikaner i Danmarks natur, men de er undsluppet fangenskab. Denne er antageligt den første vilde pelikan nogensinde på vores kanter.

Pelikanen landede ved Filsø lørdag og lettede igen søndag. Foto: Privat

Mest sete på tvsyd.dk