TV der bevæger dig

Overrasket nybegynder tager guldet: - Det er fuldstændig vildt

Efter kun to måneders træning på 40 meter-distancen i bueskydning har Tina Schou hevet guld hjem ved DM i bueskydning i Varde. Hun fortæller, at opskriften til succes skal findes ved et roligt sind.

Det blev til en guldmedalje, da Tina Schou stillede op i 40 meters skive i weekenden Foto: Torben Schäffer, Formand for Varde Bueskyttelaug

Det er ikke mange års erfaring, der har ledt Tina Schou fra Nørre Nebel til guldet. For to år siden begyndte hun til 3D-skydning og for to måneder siden, begyndte hun til 40 meter skive, der er den disciplin, hun vandt i.

- Det er fuldstændig vildt! Jeg har kun skudt i to måneder. Det var en stor overraskelse, siger Tina Schou.

Tina Schou var egentlig bare begyndt til skydning i 40 meter skive, fordi hendes træners kone foreslog det. Normalt er det en anden type bue-skyding, Tina går til.

- Jeg skyder normalt 3D-skydning. Jeg ville bare prøve 40 meters skive for at se, hvordan det er at være til stævne, fortæller Tina Schou

3D-skydning er en disciplin, hvor man bevæger sig gennem en skov og skyder efter 24-30 skumdyr fra forskellige afstande.

Et roligt hoved er vejen til succes

Det er netop de manglende forventninger, som Tina Schou mener har gjort, at hun har ramt plet.

- Det er ikke fordi, jeg er en habil skytte. Jeg svinger i niveau. Jeg tager det stille og roligt. Jeg tager det i mit tempo. Det er nok den ro, der gjorde, at jeg vandt.

Tina Schou går ikke til bueskydning for konkurrencens skyld. Hun peger i stedet på hyggen med kammeraterne.

- Når man går til 3D-skydning er hyggen det primære. Vi går typisk og snakker mellem målene.

En glad Tina Schou peger på en rolig indstilling som vejen til succes. Foto: Torben Schäffer, Formand for Varde Bueskyttelaug

Endnu et DM i vente

Stævnet i weekenden bliver da heller ikke det sidste, som Tina skal deltage i. Allerede den 21. september i år, kan man se hende igen til DM i 3D-skydning i Fredericia. Tina fastholder den samme strategi.

- Jeg tager det roligt. Jeg er ikke en teknisk god skytte, men jeg tager det roligt.

Mest sete på tvsyd.dk