TV der bevæger dig

På scenen sammen igen efter 28 år

Irske Johnny Logan er blandt solisterne i Mariehaven i Ansager til sommer. Som gæst hos Helge Engelbrecht, som mødte den irske stjerne til det europæiske Melodi Grand Prix for 28 år siden.

Johnny Logan og Helge Engelbrecht. Til sommer mødes de igen, når den irske stjerne er gæst i Mariehaven. Foto: Ronnie Flyvbjerg Olesen

I 1987 delte Helge Engelbrecht nemlig omklædningsrum med Johnny Logan til det europæiske Melodi Grand Prix i Bruxelles.

Johnny Logan har vundet det europæiske Melodi Grand Prix tre gange. Og den ene gang var i 1987, hvor Helge Engelbrecht havde skrevet den danske sang, En lille Melodi, som Anne Kathrine og Drengene fremførte.

- I 1987 havde vi omklædningsrum lige ved siden af hinanden og snakkede en del sammen. Og så er det da sjovt, at vi nu - 28 år senere - skal stå på scenen sammen i Ansager, siger Helge Engelbrecht.

Helge Engelbrecht har haft succes med sine sommerkoncerter i anlægget Mariehaven, som han har skabt i Ansager. Men han er ekstra glad for, at det er lykkedes af få Johnny Logan til den lille vestjyske by:

- Jeg er både enormt glad for og stolt af, at det er lykkedes. Vi kan næsten ikke vente med at komme i gang med den nye sæson af Sommersang i Mariehaven, og med tilføjelsen af Johnny Logan må man sige, at vi lægger fra land med et ordentligt musikalsk brag til premieren, siger han.

- Det er altid en stor fornøjelse for mig at spille i Danmark, og jeg glæder mig rigtig meget til at spille sammen med Helge Engelbrecht og alle de andre musikere til Sommersang i Mariehaven, som ligner en fantastisk scene i meget smukke omgivelser, siger Johnny Logan.

Blandt sommerens kunstnere til Sommersang i Mariehaven er Birthe Kjær, Maria Lucia, Jacob Haugaard, Ann-Mette Elten, Anne Dorthe Michelsen, Stig Rossen, Keld, Hilda og Annette Heick, Peter Belli, Tamra Rosanes og Kirsten Siggaard.

Program for Sommersang i Mariehaven

Mere kultur