Skridsikker hjemmepleje i Varde

Varde Kommune udstyrer hjemmepleje, sygepleje og institutions-personale med skridsikkert sko-underlag for at forebygge fald-ulykker.

Vintervejret med is og sne har medført et hav af faldskader hos kommunalt ansatte som hjemmepleje, sygepleje, driftspersonale osv. Fra december 2009 til marts 2010 fik man indberettet ikke mindre end 60 faldulykker. Det blev der ageret på i Varde Kommune, hvor man nu har købt såkaldte Yaktrax til diverse personalegrupper ? elastik af naturgummi med indbyggede stålspiraler som spændes på skoene og derved sikrer, at man står godt fast også på et underlag af is og sne.

   -Sidste års vinter gav simpelthen alt for mange faldulykker, og vi bestilte derfor i første omgang 50 par Yaktrax, som har skabt vild begejstring os de, der har fået et par. Jeg har bestilt yderligere 100 par, og senest næste år vil der være Yaktrax-elastikker til alle, der har behovet. Det er faktisk ret mange. Hjemmepleje, sygeplejersker, gårdvagter på skoler osv. Der er faktisk flere end man umiddelbart forestiller sig med et behov for at stå ordentligt fast, fortæller daglig sikkerhedsleder hos Varde Kommune, Lis Bang Troelsen.

De skridsikre sko-underlag hjælper tydeligt på antallet af de menneskelige skader ved faldulykker på glat underlag. I år har Varde Kommune indtil videre ikke fået indberetninger om faldulykker hos de afdelinger, der forsøgsvist allerede har fået elastikkerne.

På glatføre-kursus

-De sidste par vintre har også givet en del uønskede buler i den kommunale flåde af biler. Hjemmeplejen, sygeplejersker osv. skal frem i al slags vejr, derfor har man også tilbudt hjemmepleje-personalet og sygeplejerskerne, at de i morgen lørdag kan deltage i et gratis glatføre-kursus på køreteknisk anlæg i Varde.  Glatførekurset skulle yderligere minimere antallet af skader på såvel mennesker som materiel, fortæller Lis Bang Troelsen.