TV der bevæger dig

Askov Højskole har fundet ny forstander

Den 50-årige Klaus Majgaard, der tidligere har været børne- og kulturdirektør i Fredericia, sætter sig fra nytår i forstanderstolen på den traditionsrige højskole.

Askov Højskole blev grundlagt 1865 som en videreførelse af Danmarks første folkehøjskole oprettet 1844 i Rødding. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Klaus Majgaard, der i dag bor i København, har en lang karriere indenfor skole- og udddannnelsesverden og har også erfaring fra lederposter i den kommunale administration. Ud over direktørposten i Fredericia har han også været børne- og ungedirektør i Odense Kommune. Han skifter til forstanderposten i Askov fra en stilling som adjunkt på Copenhagen Businnes School.

Læs også 150 år med Askov – men hvad skal højskoler bruges til?

- Jeg kan simpelthen ikke forestille mig nogen mere vigtig opgave end at være med til at udvikle højskolen. Lige nu er det formelle uddannelsessystem på vej til at blive mere strømlinet og præstationsorienteret. Det kalder i den grad på højskolen, som på en anden måde kan give tid til kreativitet og fordybelse, siger Klaus Majgaard i en pressemedelelse fra Askov Askov Højskole om ansættelsen. 

Klaus Majgaard afløser som forstander i Askov Jørgen Kløve, der i august tiltrådte en stilling som adjunkt ved Erhvervsakademi Dania i Horsens.

Klaus Majgaard, der i dag bor i København, har haft en lang karriere indenfor skole- og udddannnelsesverden.

Askov Højskole

Askov Højskole blev grundlagt 1865 som en videreførelse af Danmarks første folkehøjskole oprettet 1844 i Rødding. I 2001 blev højskolens aktiviteter udvidet  med efterskoledrift på baggrund af et faldende elevtal på højskolen. Efter nogle hårde år med dårlig økonomi og intern strid i kredsen på og omkring Askov Højskole, har højskolen i de seneste år været i god gænge.