TV der bevæger dig

Bus med 70 efterskole-elever væltet i Norge

Dobbeltdækkerbus med 70 elever fra Ladelund Efterskole ved Vejen er torsdag formiddag væltet i Norge. Ingen er kommet til skade.

Dobbeltdækkerbussen fra Tønder lagde sig ganske langsomt på siden Foto: Liv Johanne Næsheim, Scanpix

Bussen med 70 elever fra Ladelund Efterskole væltede ved Hedmark nær Trysil. Bussen kom for tæt på vejkanten og væltede om på siden.

Uheldet skete på vej 663 mellem Engerdalsætra og Sølenstua i Engerdal. Dobbeltdækker-bussen var en af tre busser, som var på vej til Engerdal. Bussen kom for langt ud i vejsiden og kørte i grøften, og den lagde sig på siden, oplyser en pressetalsmand fra politiet i Hedmark til TV SYD.

- Uheldet var helt udramatisk – og ingen kom noget til, oplyser han. De 70 elever blev fragtet videre i de to andre busser, og ved middagstid ankom de til deres destination. Her vil de blive hjulpet af et kriseteam fra skisportscentret.

Eleverne var på vej på ski-ophold  i området, som besøges af mange danskere.

De tre busser var fra Clausens Busser i Frifelt. Den ene indehaver, Kaj Clausen, oplyser, at selskabet har kørt i området i 30 år – og det er første gang, der er sket sådant et uheld.

- Heldigvis er der ingen, der er kommet til skade - og eleverne har det godt. De tog det helt roligt og kom ud af bussen og tømte selv bagagen ud, inden de blev hentet af en af de andre busser, fortæller han til TV SYD.

- Vi kører jo på fastkørt sne. Det er så koldt deroppe, at de ikke salter, forklarer hans bror, Hans Clausen.

- Der var lagt ny asfalt på strækningen, hvor vi kørte, tilføjer Kaj Clausen.  Sneen var ryddet til side - og så var der pludselig et hul, som højre forhjul ramte. Bussen kørte i grøften - og krængningspunktet ligger højt, så den lagde sig på siden - nærmest som i slow motion.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk