TV der bevæger dig

Det fylder 27 fodboldbaner - nu er gigantbyggeri sat i gang

Byggeriet af en omformerstation på størrelse med 27 fodboldbaner er nu i gang i Revsing ved Vejen.

Mandag blev de første spadestik til en ny omformerstation i Revsing ved Vejen taget af Energinets bestyrelsesformand, Lars Barfoed, og Vejens borgmester Egon Fræhr. Foto: Energinet

Mandag tog Energinet hul på arbejdet med at bygge en ny omformerstation i Revsing ved Vejen. Byggeriet er en del af Viking Link, der skal forbinde elsystemerne i Danmark og Storbritannien.

- Med en udlandsforbindelse som Viking Link kan vi eksportere sol- og vindenergi, når der er overskud – og importere grøn energi på de dage, hvor der f.eks. er vindstille, siger formand for Energinets bestyrelse, Lars Barfoed.

Læs også Ny elmotorvej vil gøre strømmen dyrere

Elforbindelsen har tidligere mødt en del modstand, da nogle frygter, at Viking Link vil få prisen på strøm til at stige.

Med det første spadestik er byggeriet af omformerstationen, der bliver på størrelse med 27 fodboldbaner og dermed en af de største og højeste bygninger i Vejen Kommune, gået i gang.

- Alle får gavn af de grønne løsninger, men det er lokalbefolkningen, der i dagligdagen skal være naboer til stationen. Det har derfor været vigtigt for Vejen Kommune, at naboerne i området får den bedst mulige løsning med så få gener som muligt,  siger Egon Fræhr, (V), borgmester i Vejen Kommune.

Byggeriet forventes at stå færdigt den 1. juli 2022.

Fakta om projektet

  • Elforbindelsen Viking Link bliver med sine 765 km verdens længste højspændingskabel, der kommer til at strække sig fra Revsing ved Vejen til cirka 170 km nord for London.
  • Viking Link skal efter planen være klar den 31. december 2023.
  • Viking Link etableres af Energinet i samarbejde med det britiske selskab National Grid.
  • Energinet ejer og driver det danske elnet.
  • Omformerstationen i Revsing bliver 22 m høj og får et areal ca. 15.500 kvadratmeter.

Kilde: energinet.dk

Mest sete på tvsyd.dk