Stafet for et liv med kræft

På Vejen atletik-stadion er der i weekenden et arrangement, hvor kampen mod kræft er i centrum. Stafet for livet bliver gennemført for dem, der har tabt kampen mod kræft, og for at minde om, at der også er håb for dem, der er syge.

Arrangementet står på i 24 timer, fordi kampen mod sygdommen er hårdt arbejde døgnet rundt. I Stafet For Livet deltager man som hold, der hele tiden skal have mindst én deltager i gang på banen.

Medlemmerne af de enkelte hold skiftes til at gå eller løbe rundt på atletikstadionet. De har betalt et gebyr for at være med, og pengene går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, patientstøtte og forebyggelse.  30 hold var tilmeldt, og de bidrag med over 100.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse.

Undervejs i arrangementet vil der være underholdning, og der lægges op til, at holdene laver små konkurrencer, spil eller lege, som andre også kan deltage i.

Stafet i mange lande

Arrangementet blev ineldt med en fighter-runde for nuværende og tidligere kræftpatienter. Herefter kom holdene på banen, og når det er mørkt, er der en lysceremoni med levende lys i papirposer. På poserne kan man skrive en hilsen til en kræft-ramt pårørende og dermed mindes eller støtte vedkommende.

Stafet For Livet er en internationalt begivenhed mod kræft. Der er stafetter i mere end 20 lande over hele verden.