TV der bevæger dig

Vil have drabs-dom for Højsteret

Vestre Landsret i Esbjerg har stadfæstet, at den 41-årige Linda Nielsen skal 13 år i fængsel for Skodborg-drabet. Hendes forsvarer vil forsøge at få strafudmålingen for Højesteret.

02:22

Advokat Mette Grith Stage vil forsøge at få strafudmålingen for Højsteret.

JØrn Brøgger Lund blev dræbt i sit hjem i Skodborg ved Vejen.

1 af 3

Forsvareren, Mette Grith Stage, finder, at 13 års fængsel adskiller sig fra den gængse retspraksis. Normalt er straffen for drab 12 års fængsel. Kun i sager med skærpende omstændigheder, give mere end 12 års fængsel.

- Og det mener jeg ikke, at der er tale om i denne sag, siger hun til TV SYD.

Kendt skyldig

Linda Nielsen ankede på stedet dommen på 13 år fængsel, da den blev afsagt ved et nævningeting i januar.

Siden mandag har landsretten med nye dommere og nævninge bedømt beviserne, og torsdag formiddag fandt de den 41-årige kvinde skyldig i det bestialske drab på kvindens eks-kæreste, Jørn Brøgger Lund, i hans hjem i Skodborg forrige vinter.

Fire børn

Anklageren, kons. vicestatsadvokat Jakob Nielsen, procederede for 14 år fængsel, mens forsvareren argumenteret for de 12 år, som er praksis.

Landsretten endte med at stadfæste dommen - midt imellem - nemlig 13 års fængsel.

Mette Grith Stage argumenterer bl.a. for nedsættelse af straffen med henvisning til, at den 41-årige kvinde har fire børn.

Sadomasochistisk

Den 42-årige landmand og entreprenør blev fundet nøgen i soveværelset på sin gård, hvor han på sadomasochistisk vis var bundet til sengen.

Han var død af flere tunge slag i hovedet og havde også fået halsen skåret over. Forinden var han forsøgt kvalt.

Både landsret og byret har idømt en straf, der er længere end det sædvanlige i drabssager. Det er sket på grund af de særligt skærpede omstændigheder.

Planlagt

Byretten lagde vægt på, at drabet var meget nøje planlagt, og at kvinden udnyttede mandens følelser og det, at han tændte på sexlege.

Den 42-årige mand var kvindens ekskæreste. Retten har lagt vægt på, at han under påskud af, at de skulle have seksuelt samvær, var gået med til at blive bundet, så han var værgeløs.

Flagline og kroge til at blive bundet med havde manden selv købt dagen forinden i Trælasten i Vejen.

Et afgørende punkt i sagen mod kvinden har været, at hendes dna blandt andet er fundet på den flagline, han var bundet med. Det har såvel byret som landsret lagt vægt på.

Kvinden havde anket sagen i et forsøg på at blive frifundet eller få straffen sat ned. I landsrettens nævningeting var der fem stemmer for at nedsætte straffen til 12 år, mens en stemte for en skærpelse af hendes straf til 14 år.

Imidlertid fulgte retten flertallet, der stemte for at stadfæste straffen på 13 års fængsel.