TV der bevæger dig

Vognmænd går sammen om at skabe gigant med 775 ansatte og 450 busser

To lokale vognmænd er med i fusion, der skal skabe et af Danmarks førende busselskaber med 450 busser - under navnet Vikingbus.

De fire ejere Lars Larsen (Larsenbus), Carsten Papuga (Papuga), Mogens Pedersen (Egon’s) og Peter Papuga (Papuga Bus) går sammen med Polaris om at skabe busselskabet Vikingbus med cirka 775 medarbejdere og 450 busser. Foto: Vikingbus / Bjarke Ørsted

Fire private busselskaber planlægger at fusionere under navnet Vikingbus og skabe en af Danmarks førende operatører med cirka 450 busser, der udfører alle former for bustransport i Danmark og i udlandet. Polaris vil indtræde i ejerkredsen ved fusionen.

Papuga A/S i Brørup og Kolding og Papuga Bus A/S i Vejle indgår som den jyske del af Vikingbus, der desuden er en fusion af Larsenbus ApS, København og Egon’s A/S, Slagelse.

Vikingbus satser på en bred vifte af kunder i Danmark og Europa. De fire fusionerende selskaber beskæftiger tilsammen 775 medarbejdere og har en omsætning på omkring 800 millioner kroner. Fusionen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Kapitalfond vil eje 60 procent

De fire nuværende ejerledere vil eje 40 procent  af Vikingbus efter fusionen, mens kapitalfonden Polaris vil eje 60 procent.

De fire ejerledere vil også fremover udgøre den daglige ledelse i den fusionerede virksomhed:

  • Mogens Pedersen, direktør for Egon’s A/S, vil blive adm. direktør for Vikingbus.
  • Lars Larsen, direktør for Larsenbus ApS, vil blive ansvarlig for busaktiviteter i Østdanmark. 
  • Peter Papuga, direktør for Papuga Bus A/S, vil blive ansvarlig for busaktiviteter i Vestdanmark. 
  • Carsten Papuga, direktør for Papuga A/S, vil blive ansvarlig for indkøb og udbud.

Landsdækkende med lokale afdelinger

Vikingbus vil blive landsdækkende med afdelinger i København, Køge, Slagelse, Svebølle, Vordingborg, Vejle, Kolding, Skjern og Aarhus, hvor et nyt anlæg bliver opført som den første af flere nye afdelinger for at styrke den lokale forankring.

Styrkerne ved fusionen er bl.a. stordriftsfordele ved indkøb af busser, brændstof, reservedele mv. samt fælles IT- og økonomisystemer, markedsføring og udvikling.

Fusionen vil betyde, at to afdelinger i Storkøbenhavn vil kunne samles i Hvidovre, ligesom afdelinger i Brørup og Vejle vil blive samlet i Vejle.

De to Papuga-selskaber

Papuga A/S
Papuga blev grundlagt i 1971 af Merete og John Papuga. I dag ejes og ledes virksomheden af sønnen Carsten. Papuga’s speciale er busrejser af høj kvalitet til bl.a. europæiske feriemål og arrangementer rundt i Danmark. Papuga A/S har 18 medarbejdere og afdelinger i Kolding og Brørup.

 

Papuga Bus A/S
Papuga Bus blev etableret I 1964 af Hein Papuga. I dag ejes virksomheden, der også driver Folmann Busser, Egeskov Turistfart og Bookingabus, af sønnen Peter (75%) og Lars Larsen (25%). Papuga Bus’ speciale er busrejser til turistmål i hele Europa for nogle af landets største rejsebureauer både sommer og vinter samt kørsel for erhvervskunder i Danmark. Papuga Bus har som den eneste vundet prisen som Året Turistbusselskab to gange kåret af brancheforeningen, Dansk Persontransport. Virksomheden har 80 medarbejdere og hovedkontor i Vejle.

 

Peter Papuga og Carsten Papuga er fætre i en familie med tradition for busdrift.

Mest sete på tvsyd.dk