TV der bevæger dig

60.000 liter varmt vand fosser stadig ud

De sidste beboere i Vinddinggårdområdet i Vejle får varme på radiatorene efter kl. 15. Men varmeværket har stadig ikke fundet en læk, som sender 60.000 liter vand ud i jorden hvert døgn.

Google Streetview

Mølholm Varmeværk i Vejle har siden lillejuleaften ledt efter et stort brud på varmenettet. Der fosser 60.000 liter varmt vand ud fra rørene hvert døgn.

- Vi har set efter, hvor der kunne være et brud, siger driftsleder Steen Erik Hansen, Mølholm Varmeværk, til TV SYD. Normalt vil man kunne se damp stige op fra jorden - eller kloakken - ved et brud. Men vi har ikke fundet noget. Derfor kan det sagtens være, at bruddet findes under et hus, hvor beboerne er på vinterferie og vender hjem til tropisk klima.

Gravehold klar

Varmeværket havde en mistanke om, at bruddet skal findes i Vindinggårdkvarteret. Et gravehold er klar til at gå i aktion.

I formiddag lukkede værket for varmen til store områder. Gradvist vil der blev lukket op for forgreningerne - og så ventede personalet tålmodigt på, hvad vandmåleren siger. I løbet af et kvarters tid ville man få en indikation af, hvor bruddet skal findes.

- Vi har ikke fundet lækken endnu, sagde Steen Erik Hansen til TV SYD ved 15-tiden. Her manglede kun Esben Snares Vej og butikcentret  at få varme på.

Ingen uden varme i julen

Mølholm Varmeværk har et spild på 3.000 liter i døgnet normalt. Det aktuelle brud giver altså et spild, som er 20 gange større.

- Ingen kunder har siddet uden varme i juledagene, siger driftslederen. Vi har i løbet af sommeren fået mere pumpekapacitet, efter at vi sidste år i december leverede 40 pct. mere fjernvarme, og det gav lidt problemer.