TV der bevæger dig

Alpetoppen er nået – nu venter jobbet

For tredje år i træk har unge ledige fra Vejle nået toppen af Alpe D’Huez på cykel. En sejr, der skal skubbe dem i job eller uddannelse.

Der var stor glæde, da de 15 unge arbejdsløse nåede toppen af Alpe D'Huez i Frankrig. Foto: Vejle Kommune

Arbejdsløse unge cykler til Alpe D'Huez for at styrke selvtilliden og motivere dem til job og uddannelse. Foto: Vibeke Marcussen, TV SYD

1 af 2

Efter ti dages ridt i sadlen på cykel er 15 unge fra Vejle Kommune nu nået deres mål. Toppen af Alpe D’ Huez i Frankrig.

Læs også Arbejdsløse unge cykler sig til jobs

De unge er med i projektet "Jeg vil – jeg kan", hvor de siden efteråret har skiftet mellem virksomhedspraktik og cykeltræning. Den daglige træning og den afsluttende 1500 km lange tur til toppen af Alpe D’Huez skal give de unge selvsikkerhed og styrke dem til at komme i job eller uddannelse. 

00:44

TV SYD talte med hollederen, da cykelholdet startede ud for ti dage siden.

Luk video

- De har jo påbegyndt et stort projekt og taget det lange seje træk uden at give op, da det blev rigtig hårdt. Så nu ved de, at de kan. Og det kan være den erfaring, der gør, at de f.eks. ikke falder fra deres uddannelse i trælse perioder, siger Christoffer Melson (V), som er formand for Vejle Kommunes arbejdsmarkedsudvalg, i en pressemeddelse.

Projektet bliver evalueret til efteråret, hvor det skal vise sig, hvad de unge har fået ud af projektet.

Mest sete på tvsyd.dk