App til diabetikere indbragte førstepris

Gruppen ALAS fra Englystskolen i Børkop fik en førsteplads ved DM i entreprenørskab for grundskoleelever. De har udviklet en app til diabetikere.

Foruden førstepladsen vandt elever fra Vejle Kommune en 2.-pris og to 3.-priser.  Flere end 60 elever fra hele landet deltog i Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, hvor der blev dystet i fire kategorier.

Gruppen ALAS fra Englystskolen havde udviklet ideen til en app til diabetikere, hvor al information er samlet ét sted. Samtidig skal man kunne få råd og komme i kontakt med andre diabetikere. Den idé gav dem en 1. plads og 3000 kr. i kategorien Velfærd & Samfund.  

Gruppen Anti C&B fik en andenplads og 2000 kr. for en chip til grise, som holder øje med grisenes temperatur.

Kirkebakkeskolen i Bredballe fik to 3.pladser. Team Care havde lavet en app, der skal hjælpe mod lavt selvværd. Gruppen Differentias fik samme placering med en app, der skal forbedre integrationen af flygtninge.

20 hold havde kvalificeret sig til Danmarksmesterskabet, men over 900 elever fra 8. – 10. klasse har i løbet af skoleåret arbejdet med innovation og entreprenørskab som en del af undervisningsforløbet NextLevel.

Den ene af grupperne fra Kirkebakkeskolen i Bredballe, som fik 3.pris.
Den ene af grupperne fra Kirkebakkeskolen i Bredballe, som fik 3.pris.